Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Glagoljaškoj ulici na zadarskom predjelu Relja nedaleko od novootvorenog narodnjačkog kluba 'Skipper' osvanuli su grafiti 'Ulica žrtava turbo folka' .


Klub 'Skipper' u Zadru bio je do nedavno klub u kojem se puštala elektronska glazba, ali je promijenjena politiku oko glazbenog stila. Na otvaranju kluba pjevala je turbofolk pjevačica Tina Ivanov i tada je stotinjak potencijalnih posjetitelja ostalo pred vratima dupkom punog kluba.

Vezani članci Ilustracija Nanjušio nevolju: Policijski pas u stanu otkrio 4 ručne bombe, pištolj i pušku Dragon Boat ekipa Zadar ima jedinu žensku Dragon Boat ekipu u Hrvatskoj! One razbijaju predrasude

Inače Zadar je posljednja urbana sredina koja je dugo odolijevala turbo folk klubovima u centru. No to više nije slučaj. Protiv 'narodnjačkih klubova je čak deset tisuća građana potpisao peticiju, ali čini se uzalud. Grafiti 'Ulica žtrava turbo folka' koji su se pojavili su potpisani s 'TZ 65'. Radi se o oznaci navijačke skupine Tornado Zadar. No vodstvo navijača tvrdi kako nema ništa s ovom 'subverzivnom akcijom', za koju tvrdi da ju je netko anoniman poduzeo na vlastitu ruku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju