Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedini muzej u svijetu posvećen Johnu Lennonu, smješten u predgrađu Tokija, zatvorit će se 30. rujna zbog nedostatka posjetitelja.


Muzej je otvoren 9. listopada 2000., na 60. obljetnicu Lennonova rođenja, uz pristanak njegove udovice Yoko Ono.

Vezani članci Slika nije dostupna Lennonovi albumi izlaze na njegov 70. rođendan Slika nije dostupna Izložene stvari koje je Lennon imao u trenutku ubojstva

U muzeju je izloženo približno 130 predmeta koji su pripadali Lennonu, među kojima su gitare, naočale, odjeća u kojoj je nastupao i njegove partiture.

U prvoj godini muzej su posjetile približno 124 tisuće osoba, no posjećenost je znatno pala posljednjih godina, pa tako muzej sada posjećuje približno 30 tisuća osoba na godinu. Usto, kako prenosi novinska agencija Kyodo, muzej gubi oko 800 tisuća eura na godinu.

'Hvala vam za ljubav koju pokazujete prema muzeju. Mislili smo da će trajati pet godina, a potrajao je deset', napisala je Yoko Ono tisućama obožavatelja koji su skupili potpise kako bi se sačuvao muzej.

>> Prodan kontroverzan potpis Johna Christa Lennona

John Lennon ubijen je 8. prosinca 1980. ispred svoje zgrade u New Yorku. Njegov ubojica Mark Chapman osuđen je na doživotni zatvor.