Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Yoko Ono otvorila je izložbu osobnih stvari svojeg supruga Johna Lennona. Osim tekstova, garderobe, naočala i instrumenata - na izložbi se našla i vrećica sa stvarima koje je Lennon nosio kada je ubijen.


Sve što je obilježilo Johna Lennona našlo se na izložbi koju je organizirala njegova supruga. Osim garderobe i instrumenata, Yoko Ono izložila je i ručno ispisane tekstove pjesama koje su proslavile njezinog supruga. Sve to u 'Rock and Roll Hall of Fameu' u New Yorku - gradu kojeg je Lennon obožavao.

Vezani članci Slika nije dostupna Lennonovi albumi izlaze na njegov 70. rođendan Slika nije dostupna John Lennon više nikoga ne zanima?

Izložba pokazuje i brojne video isječke iz vremena kada je pjevač sa suprugom sudjelovao u prosvjedima za mir. Tijekom dvadesetogodišnjeg odnosa poznati su supružnici održali brojne performanse i koncerte šireći antiratne poruke.

'John je bio glazbenik, umjetnik, aktivist za mir, otac i suprug. New York mu je pružio temelje i slobodu da može biti sve to. Sretna sam što mogu podijetliti taj dio naših života s vama', rekla je Yoko Ono.

Na izložbi se našla i vrećica iz ureda istražitelja njegovog ubojstva. Iako zatvorena, zna se da u njoj stoje stvari koje je Lennon nosio 8. prosinca 1980, u noći kada je ubijen.

John Lennon bio je zaštitni znak svega što su predstavljale šezdesete. Njegova smrt simbolično je označila kraj hipi pokreta.