Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oliver Frljić o Gagi: ‘Bori se kako da kreira svoju sliku time što je uvijek na rubu ekscesa’.


Sirovi stajling, i to u doslovnom smislu možda je presirov i za ekstravagantnu Lady Gagu, koja je svojim kostimom kao mnogo puta do sada iznova uspjela u provokaciji, odjenuvši komade goveđeg mesa. Ekstravagantna pjevačica pozirala je za japanski Vogue Hommes, za koji je svojedobno pred fotoobjektivom stajala kao muškarac.

Vezani članci Meso Muškarac u meso u supermarketima ubrizgavao nepoznatu tvar: "Trenutno nije poznato koliko je predmeta kontaminirano" Slika nije dostupna Prijatelji životinja: Gaga je nepotrebno provocirala!

Ako je i šokantna, Lady Gaga nije originalna. Kod nas ju je prije dvije godine pretekao Mislav Čavajda, koji je ni više ni manje odjenuo kaput od sirove govedine glumeći Dioniza u ‘Bakhama’ Olivera Frljića. Taj smjeli kostim dizajnirao je sam glumac, koji je onomad za Nacional kazao da ideji nije pristupio nimalo trivijalno.

>> Lady GaGa u paklu izgladnjivanja i prejedanja

>> FOTO: Lady Gaga neprepoznatljiva kao muškarac!

>> Fotografija Cheryl Cole 24 sata prije dijagnoze malarije

Komentirajući korištenje sirovog mesa u umjetničke svrhe Oliver Frljić je za Dnevnik.hr kazao: ‘Čavajda je te komade kidao i mljeo u flajš mašini koja se nalazila u maketi HNK-a – instituciji kao vrsti mašine koja melje i proizvodi bezličnu masu. Također, tu je bila i kontekstualizacija zločina u Lori, odnosno na što je sveden ljudski život – golo meso.’

'Gaga je super pametna'

Što se tiče Lady Gage, najbolji domaći redatelj mlađe generacije je kazao: ‘Ona je super pametna i ima svijest kako da dobije medijsku pažnju i jako dobro zna što radi. Odlično poznaje medije i primarno se bori s time kako da kreira svoju sliku time što je uvijek na rubu ekscesa.’

Razmetanje goveđim mesom u predstavi koja je bila proglašena najkontroverznijom 2008. godine zahvaljujući izvješćima koja su posredovala slučaj Lora, i Sanaderov strasni govor o blaćenju Domovinskog rata, te 2001. bezrezervnu potporu ‘vitezu Norcu’, i drugom, zahvaljujući tom drugom gubilo je na kontroverzi.

Novinarskom pitanju zašto se baca 40 kilograma mesa na pozornicu kad u Hrvatskoj ima gladnih, autori predstave odgovorili su da je riječ o mesnim otpacima, koji će kasnije poslužiti kao hrana psima u gradskom Skloništu za pse.

Mi pak bismo moglo pridružiti još pokoje – Lady Gaga, zašto meso? Jesi li gladna medijskog prostora, zar nema dovoljno gladnih u svijetu, je li posrijedi umjetnički koncept ili snažno stajalište?