Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ljubiteljima grčke mitologije će se od 'Sudara titana' sigurno dići kosa na glavi, a svi oni koji bi nešto htjeli naučiti na tu temu u filmu neće naći ništa relevantno. Film 'I To se zove ljubav!' simpatična je romantična komedija s Jennifer Aniston i Steveom Zahnom.


Kino: SUDAR TITANA - Ocjena: 3/10

(Clash of the Titans) Režija: Luis Leterrier, Uloge: Sam Worthington, Ralph Fiennes, Liam Neeson, Gemma Arterton

Velika očekivanja redovito rezultiraju još većim razočaranjima. Upravo je takav slučaj sa filmom 'Sudar titana' koji je nastao prema istoimenom hitu iz 1981. godine i koji je tijekom 80-ih godina svakom klincu bio nenadmašni pojam za akcijsku fantasy avanturu.

Recentna verzija filma je doživjela popriličnu količinu producentskih prekrajanja, pa je s originalom praktički jedino povezuju samo brojna čudovišta s kojima se glavni lik mora susresti i pobijediti ih.

U središtu priče je grčki polubog Perzej, sin Zeusa i smrtne žene (opće je poznato da je Zeus bio u seksualnom smislu nezasitan i da nije previše birao koga će zavesti) kojeg je odgojio stari ribar. Perzej se tako zatekne usred sukoba prepredenog Zeusa i njegovog zlog brata Hada, gospodara svijeta mrtvih.

Perzej mora spasiti grad Arg od uništenja, a usput i lijepu Andromedu od žrtvovanja. Zbog toga Perzej sa skupinom hrabrih boraca kreće na put gdje će se sukobiti s različitim nemanima kao što su Meduza i Kraken.

Osim što je film nadahnut hitom iz 1981. godine, u njemu se može naći i podosta recentnih uzora. Tvorci specijalnih efekata, maske i borilačke koreografije, koji ruku na srce do polovice filma postaju grozno zamorni, sasvim su se sigurno nadahnuli hit serijalom video igara 'God of War'.

Dobri uzori nikada nisu bili mana, ali tvorci 'Sudara titana' toliko su pretjerali sa specijalnim efektima da su režija i dramaturgija potpuno pali u drugi plan. Posebno smeta što je, u originalnom fimu inače vrlo bitan romantični podzaplet, u ovom slučaju potpuno zanemaren.

Ljubiteljima grčke mitologije od ovog će se filma sigurno dići kosa na glavi, a svi oni koji bi nešto htjeli naučiti na tu temu u filmu neće naći ništa relevantno. Tako to obično i biva kad hollywoodski producentski apetiti združeni s 'bum-tras' režijom interpretiraju velike priče. Sve u svemu 'Sudar titana' je veliko razočaranje.

DVD: I TO SE ZOVE LJUBAV! - Ocjena: 7/10

(Management) Režija: Stephen Belber, Uloge: Steve Zahn, Jennifer Aniston, Woody Harrelson, Fred Ward

'I to se se zove ljubav', pa onda uz to još i uskličnik. Uistinu divna prilagodba originalnog naslova filma 'Management' na hrvatski jezik. Ali dobra vijest kaže da je glup prijevod naslova jedina vrlo ozbiljna primjedba romantičnoj komediji sa Jennifer Aniston i Steve Zahnom u glavnim ulogama.

Trenutno smo zatrpani filmovima sa Jennifer Aniston (u kinima igra 'Lovac na glave', a na DVD-u je izašla nešto slabija 'Ljubav se događa') koja proživljava čini se vrhunac svoje karijere.

Najbolja stvar u filmu 'I to se zove ljubav!' (jao, glupog li naslova) su vrlo simpatični i zanimljivi likovi. Steve Zahn je usamljeni motelski menadžer koji se zaljubi u gošću Jennifer Aniston, a ona je naravno krasotica iz prve lige i po svemu sudeći njemu nedostižna.

Steve Zahn je ovom ulogom postao jedan od najsimpatičnijih i najuvjerljivijih luzera. Uz to treba dodati nenametljivu i dobru atmosferu koja krasi film od početka do kraja, a humor ukusan i bez bolesnog pretjerivanja. Dodajmo da je i Woody Harrelson u epizodnoj ulozi sjajan, šteta baš što nije dobio koju minutu više. Zabavan i ugadan film za gledanje – nedajte da vas naslov obeshrabri.

Prijašnje recenzije: Urnebesni 'Kick-Ass' i loš 'The Goods: Umri ili prodaj'