Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Milorad Dodik, predsjednik Vlade Republike Srpske, razmišlja o financiranju simanja filma o Jasenovcu a za taj projekt kani angažirati Catherine Oxenberg, glumicu poznatu po nastupima u televizijskoj sapunici 'Dinastija'.


Dodik kao ni ostali značajniji dužnosnici iz reda bosanskih Srba u subotu nije bio na komemoraciji žrtvama genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, no zato je u svom banjalučkom uredu primio glumicu iz 'Dinastije', poznatu i po tome što je kćer srpske princeze Jelisavete Karađorđević.

Vezani članci Slika nije dostupna Glumica se prijavila u psihijatrijsku ustanovu - drugi put! Slika nije dostupna Beograd: Pljačkali seoske grobove i krali zlato i nakit

U društvu Catherine Oxenberg bio je i njen muž Casper Van Dien, također glumac i redatelj.

Iz Dodikova ureda medijima je odaslano priopćenje kako se tijekom ovog susreta 'razgovaralo o mogućnostima za snimanje igranog filma o stradanjima u logoru Jasenovac tijekom Drugog svjetskog rata te o aktivnostima koje trebaju prethoditi snimanju'.

Dodik je, kako se navodi, podržao taj projekt i izrazio spremnost Vlade RS da pomogne njegovu provedbu.

Najavljeno je kako će se razgovori o tome nastaviti a glumački par Oxenberg-Van Dien informirao je premijera RS 'i o drugim projektima na kojima rade', doznaje se iz priopćenja. (Hina)