Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 33 godine zatvora

Beograd: Pljačkali seoske grobove i krali zlato i nakit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Beogradu osudio je osmeročlanu skupinu pljačkaša seoskih grobova na više od 33 godine zatvora i dosudio novčane kazne zlatarima koji su bez provjere otkupljivali zlatni nakit .

Zbog teške krađe Mile Marković i Božidar Todorvić, vođe skupine, osuđeni su svaki na sedam godina zatvora, a ostali članovi, među kojima su dvije žene, na kazne od 20 mjeseci do pet godina zatvora, stoji na stranicama Prizivnog suda u Beogradu.

Zlatari Milorad Latinović i Dušan Trnjinić koji su otkupljivali pokradeno zlato, osuđeni su na novčanu kaznu od 270.000 dinara (17.191 kuna), odnosno 220.000 dinara (14.000 kuna).

Pročitajte i ovo Ilustracija uhićeno 8 ljudi Filmska pljačka kod susjeda: Banda ukrala čak 43.000 komada vrijednog državnog ordenja Nepoznata žena prevarila 75-godišnjakinju i iz torbice joj ukrala nekoliko tisuća eura Opreza nikad dosta Došla 75-godišnjakinji na vrata i rekla da ima poklon: Ubrzo je iz torbice nestalo nekoliko tisuća eura

>> Pljačkaš grobova ostao praznih ruku

Pljačkaši grobova poharali su od travnja 2009. do travnja 2009. brojna seoska groblja u okolici Beograda. Nasilno su otvarali grobove, uklanjali zapreke i temeljito 'čistili' grobnice od svih vrijednih stvari.

Latinović i Trnjinić otkupljivali su u svojim zlatarnicama nakit ne provjeravajući njegovo podrijetlo iako su to bili dužni učiniti. Na sudu su rekli da je nakit zaudarao, najčešće na ocat, a bio je umotan u ubruse i krpe. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene