Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga 'Žene žrtve rata' i dalje upozorava na film Angeline Jolie koji ih vrijeđa, ali isto tako upozoravaju da je i samoj glumici u cijeloj priči pomanjkalo poštovanja prema Udruzi i stvarnim žrtvama rata.


Očito ih je cjelokupna situacija nagnala da se obrate izravno priopćenjem UN-u jer obzirom na svoje iskustvo, u pitanje se dovodi koliko je njeno ponašanje sukladno onome koje karakterizira jednog ambasadora dobre volje.  Tako su se iz Udruge javili priopćenjem u kojem ukazuju kako ih je glumica u potpunosti ignorirala: 'Njen stav s kojim u potpunosti ignorira žrtve rata je neprihvatljiv i daje nam za pravo da smo i dalje izrazito zabrinuti oko scenarija kojim želi predstaviti film', poručili su iz Udruge u priopćenju UNHCR-u unutar kojeg Angelina Jolie djeluje kao ambasadorica dobre volje.

Vezani članci Zapele (Foto: ebaumsworld.com) - 2 Cure zapele na najčudnijim mjestima: One su čudotvorci, kako im je to uspjelo? Slika nije dostupna Angelina Jolie će i bez potpore ipak snimati u BiH

Njihovo priopćenje upućeno baš toj UN organizaciji očito ima posebnu težinu obzirom da u njemu traže da se slavnoj glumici ukloni navedeni status jer ga svojim ponašanjem i nepoštivanjem udruge 'Žene žrtve rata' ne zaslužuje. Sljedećim riječima su izrazili svoje razočarenje njenim ponašanjem te od UNHCR-a očekuju određene poteze: 'Angelina je napravila veliku grešku. Smatramo kako nije postupala u skladu s ponašanjem kakvo bi trebala imati jedna ambasadorica dobre volje i vjerujemo da uopće ne zaslužuje više takvu titulu'.

Iako je Jolie imala dobru volju sastati se sa članicama udruženja 'Žene žrtve rata', one joj zamjeraju što nije došla k njima u Bosnu kako bi izgladile moguće nesporazume, već ih je pozvala na tuđi teritorij, točnije u Mađarsku gdje se većinom nalazila: 'Mi smo čak i inzistirale na tomu da se upoznamo s Angelinom jer nismo htjele biti pogrešno prezentirane u svijetu. No, zločini su počinjeni ovdje u Bosni i htjeli smo je upoznati ovdje', navodi se u pismu. Isto tako davaju do znanja da njena priča prezentirana u scenariju u stvarnom životu nema pokriće i da je riječ o besmislici: 'Ljubavna priča u logoru nije mogla postojati. Interpretacija koju ona nameće svojim filmom nam nanosi psihičke boli', zaključuju.

>> Kazalištarci oduševljeni Borisom Lerom, a on Angelinom Jolie

Očito je da se strasti oko Angeline i njenog filma još nisu primirile, a tek ostaje za vidjeti hoće li je ovaj film i izgledno neslaganje sa udrugom 'Žene žrtve rata' koštati i statusom UN-ove ambasadorice dobre volje.