Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Završen je još jedan Flora London Maraton. No, ove godine je njegovim krajem okončan i jedan mladi život.


Naime, 22-godišnjak je naglo obolio nakon što je jučer istrčao čitavu utrku te je umro jutros. 

Vezani članci Wings for Life World Run - 3 Kako do željenog rezultata ove godine na Wings for Life World Runu? Pripremite se na vrijeme Modne inspiracije Modne inspiracije pronašli u prirodi, pogledajte usporedbe koje to dokazuju

Mladić je bio jedan od 37 tisuća maratonaca koji su se utrkivali na temperaturi višoj od 23 Celzijeva stupnja, što je rekordni iznos za ovo doba godine. 

Organizatori ovog 27 godina starog maratona, izrazili su sućut roditeljima preminuloga.
No, isti su priznali i nevjerojatan propust u organizaciji. 

Naime, tijekom maratona, koji je održan na rekordno visokoj temperaturi, organizator je ostao bez vode koja je presudna za zdravlje sudionika. Tako su mnogi trkači ostali uskraćeni za okrjepu. 

Možda je upravo to razlog zbog kojeg je St. John Ambulance primila 5 032 osobe, a bolnica čak njih 73. Od utrke je odustalo i 600 ljudi. 

Glasnogovornica londonskog maratona tvrdi kako je na štandove s vodom dopremljeno 2 600 dodatnih boca. 

'Neke postaje su ostale bez vode no ubrzo smo ih opskrbjeli s dodatnim količinama', rekla je glasnogovornica. 'Treba napomenuti i kako trkači ne bi trebali piti vodu na svakoj postaji jer im previše tekućine, kao i premalo, može prouzročiti zdravstvene probleme', rekla je. 

Inače, današnja smrt je deveta po redu u povijesti održavanja ove velike utrke. 

Gordon Ramsay, jedan od maratonaca, kojem je ovo bila osma utrka, rekao je kako su uvjeti bili nevjerojatno teški. 

'Bilo je poput maratona po pustinji. U jednom trenutku sam zastao kako bih pomogao čovjeku do mene koji je pao. Bilo je uistinu iscrpljujuće', rekao je.