Vlasniku najbrže limuzine na svijetu, Ferrarija dugačkog gotovo sedam metara, koji postiže brzinu 270 km/h, kompanija Ferrari zaprijetila je tužbom zbog kršenja autorskih prava.


Danu Cawleyju određeno je da za 14 dana otkloni sve Ferrarijeve simbole konja, ime Ferrari te simbole 360 modena sa svoje limuzine, i zabranjeno mu je da o automobilu govori kao o Ferrarijevu modelu, te da radi bilo kakve preinake automobila.

Vezani članci Slika nije dostupna Novi Nissan GT-R bi mogao imati i limuzinsku izvedbu Slika nije dostupna [TEST] Volkswagen Passat 1.6 TDI BMT Trendline

Odvjetnici Ferrarija tvrde da, otkako je Cawley prepolovio model 360 modena i produžio ga s gotovo tri metra dugačkim ručno rađenim dijelom sačinjenim od ugljičnih vlakana, to jednostavno više nije Ferrari.

>> Video: Blještavilo novih modela na Auto Showu u Ženevi

Cawley se pak brani da je kontaktirao upravu Ferrarija prije nego je započeo s pretvorbom vrijednom 200 tisuća funti te da mu je rečeno da radi što god hoće jer je automobil u njegovom vlasništvu.

Iako je limuzina s osam mjesta malo izgubila na snazi jer teži 160 kilograma više od originala koji je težak 1390 kilograma, snažan 3.6 litarski V8 motor i dalje može postići od 0 do 100 km/h u šest sekundi

Maksimalna brzina koju može postići iznosi 268 km/h, što je neznatnih 28 km/h manje od brzine u originalnoj izvedbi.

Tridesetšestogodišnji Dan vodi svoju radionicu Style Limousines u Manchesteru i ovo mu nije prva preinaka automobila poznatih marki.

U njegovom vlasništvu su i najduži Hummer u Europi na osam kotača, te izduženi Range Rover Sport, Chrysler 300...

Dan najavljuje da ne odustaje pa se sa svojim odvjetnicima želi boriti protiv automobilskog giganta na sudu.

"Kakav je to slučaj kada ne možeš raditi što želiš sa svojim vlasništvom?"

"Napravili smo ovaj automobil kao superauto za mase, kako bi obični ljudi mogli dobiti priliku da se voze u nečem o čemu bi inače mogli samo sanjati.

"Sada im ta prilika može biti oduzeta".

Ferrarijevu limuzinu može se unajmiti za 700 funta po satu, a stvorili su je Dan i bivši McLarenov stručnjak za ugljična vlakna Chris Wright.

Bila je potrebna cijela godina da preurede Ferrari. Upisan je i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najbrža limuzina na svijetu.