Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tri milijuna dolara za živog Elvisa Presleyja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li negdje vidjeli ''kralja rocka''? Ako jeste imate šansu zaraditi čak tri milijuna dolara. Ta je nagrada raspisana na obljetnici njegove smrti i ponuđena bilo kome tko donese pouzdanu vijesti o živom Elvisu Presleyu.

Književnik, glumac i redatelj Adam Muskiewicz izjavio je povodom obljetnice Elvisove smrti kako su on i njegov prijatelj producent otvorili internet stranicu www.elviswanted.com kako bi proveli nezavisno istraživanje javnosti o mitu prema kojem Elvis nikada nije ni umro već se samo sklonio od javnosti. 

Pročitajte i ovo Provjereno: Transplantacija srca - 2 Bravo! Utrka s vremenom na život i smrt: Pogledajte prilog za koji je Marino Grgurev dobio nagradu za najbolji snimateljski rad Saša Vejnović čestitamo! HND-ova nagrada novinaru DNEVNIK.hr-a Saši Vejnoviću i snimatelju Marinu Grgurevu za prilog u Provjerenom

"Obmana o smrti Elvisa Presleya najveći je mit iz povijesti pop kulture. Ima li u tome ikakve istine? kakve su činjenice iza priča?'' pitaju se redatelj i produbent na internet stranci s ''tjeralicom'' na Elvisa.  

Website i film, koji na temelju istraživanja planiraju snimiti, ima za cilj istražiti zašto su glasine o navodnom skrivanju Elvisa, te o mogućnosti kako je još uvijek živ toliko zaokupirale javnost u posljednja tri desetljeća. 

Muskiewicz kaže kako je do sada razgovarao s mnoštvom obožavatelja ''kralja'', te s oko 175 ljudi koji su ga poznavali ili bili iznimno upućenji u njegov rad. Dokumanterec koji će biti snimljen na temelju dugotrajnih istraživanja svjetlo dana trebao bi ugledati slijedeće godine na 30-godišnju obljetnicu Elvisove smrti. 

"Za sada oko 75 posto ispitanika definitivno vjeruje kako je Elvis mrtav'', izjavio je Muskiewicz. Ostali naravno vjeruju kako je ''kralj'' još uvijek živ.  

Na otvorenoj internet stranici ponuđena je mogućnost razmjene ''teorija urote'' o Elvisovoj smrti među posjetiteljima, kao i slike koje pokušavaju predočiti kako bi ''kralj'' danas izgledao, ukoliko je živ. 

Muskiewicz je izjavio kako je prema njegovim dosadašnjim istraživanjima jedan od razloga zbog kojeg je nastao mit neobično ponašanje medicinskog osoblja na dan Elvisove smrti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene