Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jeste li negdje vidjeli ''kralja rocka''? Ako jeste imate šansu zaraditi čak tri milijuna dolara. Ta je nagrada raspisana na obljetnici njegove smrti i ponuđena bilo kome tko donese pouzdanu vijesti o živom Elvisu Presleyu.


Književnik, glumac i redatelj Adam Muskiewicz izjavio je povodom obljetnice Elvisove smrti kako su on i njegov prijatelj producent otvorili internet stranicu www.elviswanted.com kako bi proveli nezavisno istraživanje javnosti o mitu prema kojem Elvis nikada nije ni umro već se samo sklonio od javnosti. 

Vezani članci Irena Žilić Irena Žilić u potpuno drugačijem ambijentu na dodjeli nagrada Rock&Off: "Drago mi je da sam imala priliku biti dio toga" Alemka Markotić i Natalija Prica I Alemka Markotić i Bandićeva zastupnica Natalija Prica bore se za titulu ''Zagrepčanka godine''

"Obmana o smrti Elvisa Presleya najveći je mit iz povijesti pop kulture. Ima li u tome ikakve istine? kakve su činjenice iza priča?'' pitaju se redatelj i produbent na internet stranci s ''tjeralicom'' na Elvisa.  

Website i film, koji na temelju istraživanja planiraju snimiti, ima za cilj istražiti zašto su glasine o navodnom skrivanju Elvisa, te o mogućnosti kako je još uvijek živ toliko zaokupirale javnost u posljednja tri desetljeća. 

Muskiewicz kaže kako je do sada razgovarao s mnoštvom obožavatelja ''kralja'', te s oko 175 ljudi koji su ga poznavali ili bili iznimno upućenji u njegov rad. Dokumanterec koji će biti snimljen na temelju dugotrajnih istraživanja svjetlo dana trebao bi ugledati slijedeće godine na 30-godišnju obljetnicu Elvisove smrti. 

"Za sada oko 75 posto ispitanika definitivno vjeruje kako je Elvis mrtav'', izjavio je Muskiewicz. Ostali naravno vjeruju kako je ''kralj'' još uvijek živ.  

Na otvorenoj internet stranici ponuđena je mogućnost razmjene ''teorija urote'' o Elvisovoj smrti među posjetiteljima, kao i slike koje pokušavaju predočiti kako bi ''kralj'' danas izgledao, ukoliko je živ. 

Muskiewicz je izjavio kako je prema njegovim dosadašnjim istraživanjima jedan od razloga zbog kojeg je nastao mit neobično ponašanje medicinskog osoblja na dan Elvisove smrti.