Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Toyota je razvila tkaninu za sjedala koja antialergijski djeluje protiv grinja u kabini automobila, izvijestio je hrvatski zastupnik tog proizvođača.


Nova tkanina bit će u ponudi u modelima vozila koja će izaći u skoroj budućnosti na japansko tržište.

Vezani članci Slika nije dostupna Sa svojih osam sićušnih nogu - ONE upravo sada gmižu po vašem licu! Slika nije dostupna Oprez! Jastuci su opasni!

Grinje, poznati uzročnici raznih alergijskih reakcija, stvaraju se na sjedalima vozila nakon prijenosa s odjeće i mogu dospjeti u zrak ili se na neki drugi način podići, primjerice pomicanjem putnika u vozilu.

Nova tkanina za sjedala koju je razvila tvrtka TMC sadrži
antialergijske agense koji djeluju na otprilike 98 posto grinja koje nastanjuju površine sjedala. Dugotrajni agensi ne utječu na boju ili teksturu obrađene tkanine sjedala, napominju iz Toyote.

Uz borbu protiv grinja, Toyota razvija i druge proizvode za
poboljšanje udobnosti u putničkom prostoru uključuju uvođenje Fraichir sjedala (sadrže vlakna presvučena sericinom, proteinom dobivenim iz svile koji smanjuje iritaciju kože), klima uređaj s automatskim upravljanjem s funkcijom smanjenja udjela peludi s brzim djelovanjem i ionskim filterom za ograničavanje kretanja bakterija plijesni zrakom, te sustav za obnavljanje kisika u automobilu za održavanje odgovarajuće razine kisika u putničkom prostoru.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju