Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jugoistok Australije našao se u zimskoj bajci kada su velike količine snijega pale nedaleko od Canberre, Melbournea i Hobarta unatoč tome što za dva tjedna dolazi ljeto.


Stanovnici Sydneya ušli su u najhladniji dan u studenome u više od 100 godina. Tijekom noći je temperatura pala na 8,3 stupnja, a najniža temperatura ikad zabilježena na tom području bila je 7,7 stupnjeva.

Vezani članci Voćnjak koji je uništio mraz - 3 Snijeg u travnju šokirao Dalmaciju, poljoprivrednici ovakve štete dugo ne pamte: "Ja noćima nisam spavao. Kad dođe nevrijeme možemo samo plakati..." Uzbudljivo na plažama (Foto: Instagram/Reddit) - 16 Na plažama se može vidjeti stvarno svašta: Nebuloze koje izvode neki turisti dobro su nas nasmijale

Meteorolog Dave Williams izjavio je kako se obrazac zimskog vremena ponavlja u kasno proljeće.

'Mi smo na bojnom polju između dviju krajnosti', rekao je Williams. 'U proljeće je vruće na sjeveru zemlje, ali s juga dolaze naleti hladnoće'.

U Melborneu je ovo bio najhladniji dan tijekom prošlih deset godina, a u Hobartu je zabilježena najniža temperatura u studenome od početka mjerenja.