Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako bi zaštitili uspomenu na svoju majku sinovi pokojne princeze Dijane - prinčevi William i Harry osudili su odluku talijanskoga časopisa da objavi fotografiju posljednjih trenutaka njena života.


U izjavi koju je objavio Ured za odnose s javnošću njihova oca princa Charlesa prinčevi William i Harry ističu da su duboko
ožalošćeni činjenicom što je "dosegnuto takvo dno".

Vezani članci Slika nije dostupna 'Vjenčani ste. Sada NE možete poljubiti mladu!' Slika nije dostupna FOTO: Lady Di je za Britance do danas ostala Princeza naroda

Prinčevi smatraju da bi, "usprkos potpori koju su njima i uspomeni na njihovu majku iskazali u posljednjih osam godina brojni ljudi, zakazali ako ju sada ne zaštite kao što je ona štitila njih".

Naime, milanski časopis "Chi" objavio je crno-bijelu fotografiju koja prikazuje princezu Dijanu kako prima kisik u olupini automobila neposredno nakon saobraćajne nesreća u kojoj je 31. kolovoza 1997. u Parizu poginula zajedno s Dodijem al Fayedom .

Ta je fotografija otisnuta iz nove knjige francuskoga autora
Jean-Michela Caradec'h-a pod nazivom "Lady Diana: kriminalna istraga".

Objavljivanje fotografije osudili su i Memorijalna zaklada princeze Dijane, britanski listovi "The Daily Mirror", "The Daily Express" i vlasnik Herrods-a Mohamed al Fayed. 

Urednik spomenutoga talijanskog časopisa Umberto Brindani smatra pak objavljivanje fotografije "nježnim i dirljivim" i izražava čuđenje što britanski tabloidi "sada plaču zbog skandala, a prije i poslije smrti princeze Dijane na nju su se nabacivali blatom".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju