Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kad je Lepa Brena, najveća folk zvijezda bivše Jugoslavije, sa suprugom Bobom Živojinovićem i sinovima Stefanom i Nemanjom doputovala na kornatski otok Sestrice, odmah ga je poželjela kupiti.


Jer svjetionik, koji je na tom otočiću preuređen u luksuzni apartman, kristalno čisto more, netaknuta priroda, toliko su se svidjeli pjevačici da je sa suprugom nakon nekoliko dana boravka krenula u akciju. 

Vezani članci Šibenik: Obilježavanje 13. obljetnice stradavanja vatrogasaca - 4 Trinaest godina od Kornatske tragedije: Rutinsko gašenje požara odnijelo živote 12 vatrogasaca Pomorska policija, ilustracija Detalji tragedije na Kornatima u kojoj je poginulo dijete: Gliserom je napravio manevar ulijevo pa udesno i udario u "bananu"

Njih dvoje počeli su se među lokalnim stanovništvom raspitivati o mogućnostima kupnje otoka. No rečeno im je da otok sa svjetionikom pripada Nacionalnom parku Kornati te da je zakup jedina mogućnost. Boba i Brena tako mogu postati vlasnici Sestrica na razdoblje od 99 godina objašnjava izvor blizak paru.

Premda su tijekom nedavnog ljetovanja svojom jahtom krstarili po cijelom Jadranu, kornatski otočić najviše im se svidio. No, s obzirom na to da ga ne mogu imati u trajnom vlasništvu, odlučili su se, kažu upućeni, na unajmljivanje.

Čini se da će 46-godišnja folk zvijezda, ako je vjerovati srbijanskom listu Press, uskoro postati privremenom vlasnicom otočića, naravno, odluče li naše vlasti izići ususret pjevačici koja i dalje privlači pozornost gdje god se pojavi.

Tako je bilo i kad je privatni avion, u kojem je bila s mužem, dvojicom sinova i dadiljom, sletio u zadarsku zračnu luku. Premda je u tom trenutku na aerodromu bilo 60-ak zrakoplova, osoblje i policajci koji su se tamo zatekli okružili su Brenu tražeći od nje autograme i CD-ove.