Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prva klonirana mačka na svijetu postala je majka i to potpuno prirodnim putem. Mačka klonirana 2001. na sveučilištu A&M u Teksasu u rujnu je postala majka.


"Majka i mačići su dobro", rekao je Duane Kraemer, profesor veterine na sveučilištu A&M, koji je i pomogao pri kloniranju mace CC i koji se od tada sa suprugom Shirley brine za sada već ponosnu majku.

Vezani članci Slika nije dostupna Ništa nije snažno kao ljubav majke: Mačka ušla u trag svojim otetim bebama Slika nije dostupna Zbog izjave o džihadistima voditeljica masovno ismijana!

"Mačići su preslatki i mislim da ljudi trebaju znati da postoje. samo se nadam da to neće izazvati negativne reakcije kao što je bilo s kloniranjem", rekao je Kraemer.

CC (skraćeno od Copy Cat) je privukla svjetsku pozornost na teksaško sveučilište koje je kloniralo više vrsta nego ijedna druga institucija, uključujući goveda, svinje, koze, konje i jelene.

Otac mačića je Smokey, koji nije klon već je doveden kako bi se pario s CC. Dvoje potomaka liče na majku, a treći ima sivi 'kaputić' na oca. 

"CC nije prva klonirana mačka koja ima potomstvo. U New Orleansu, dvije klonirane divlje afričke mačke već su dobile potomke.", rekao je profesor Kraemer.