Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski birači koji su u nedjelju glasovali za ruskog predsjednika možda ne znaju da Dmitrij Medvedev i žena mu Svetlana sretno žive u Litvi i ne kane napustiti tu baltičku zemlju, članicu Europske unije.


Bili bi još više iznenađeni da znaju kako se Dmitrij Medvedev ne bavi politikom i da je sasvim zadovoljan svojim sadašnjim poslom izbornika litavske momčadi u hokeju na ledu.

Vezani članci Slika nije dostupna Ruski predsjednik Medvedev obožava Kusturičine filmove Slika nije dostupna Medvedev: U Rusiji se ne poštuju neka temeljna prava

"Sretan sam ovime što imam, poslom, obitelji i zemljom u kojoj živim", izjavio je u utorak Dmitrij Medvedev, litavski građanin rođen u Bjelorusiji, koji živi u gradiću Elektrenaiju, u središtu Litve.

"No sada se moram naviknuti da imam isto ime i prezime kao i ruski predsjednik", dodao je.

Dvojica Medvedeva gotovo su istih godina: litavski izbornik je rođen u siječnju 1967., a ruski predsjednik u rujnu 1965. No podudarnost time ne prestaje; Medvedevljeva žena Svetlana, frizerka u Elektrenaiju, imenjakinja je supruge novoizabranog ruskog predsjednika.

Litavski Medvedev sumnja da je u srodstvu s ruskim predsjednikom, budući da je njihovo prezime prilično rašireno. "No dakako da bi bilo poželjno imati takva rođaka", rekao je.