Krava Chilli visoka je 1 metar i 98 centimetara, živi u utočištu za životinje Ferne Animal u Chardu, u Velikoj Britaniji, a radnici utočišta kontaktirali su odbor Guinnessove knjige rekorda koji trenutno utvrđuje je li ona zaista najveća krava u Britaniji.


Chilli je teža od tone i veličine je manjeg slona, dok su, za usporedbu s njom, ostale krave iz njezina stada visoke metar i pol.

Vezani članci Nisu sve krave raspoložene za pjesmku (FOTO: Profimedia) Zapjevala je kravi hit The Black Eyed Peasa, krava zauzvrat ubila boga u njoj Slika nije dostupna KRAVA U CENTRU OSIJEKA 'Ako se ništa ne riješi, završit će na klanju'

Unatoč svojoj grandioznoj pojavi, Chilli samo pase travu i uživa u povremenom slatkišu. Junica koja je gotovo visoka kao što je dugačka, živi na Ferne Animal Sanctuary u Chardu nakon što su je vlasnici ostavili na pragu utočišta sa samo šest dana starosti.

Devet godina kasnije, Chilli je nastavila rasti i osoblje misli da će srušiti rekord kao najveća krava u Britaniji.

'Dok je Chilli rasla počeli smo primjećivati da je veća od ostalih. Sad se ističe sa svojih 1,98 metra', rekla je Naomi Clarke, voditeljica utočišta.

Chilli je dugačka nešto više od dva metra, a u utočištu je ostavljena sa sestrom blizankom Jubilee 1999.

'Ne znamo zašto je ovako visoka. Ne jede previše, a glava i noge su joj proporcijalni s tijelom. Veoma je nježna i prijateljski raspoložen prema ostaloj stoci', rekla je Naomi.