Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bijeloj maltezerici Trouble (Nevolja), kujici pokojne milijarderke i vlasnice lanca hotela Leone Helmsley, kojoj je bogatašica oporučno ostavila 12 milijuna dolara, odnedavno se ozbiljno prijeti smrću.


List New York Post prenio je kako je Trouble, koja je do sada primila oko dvadeset prijetnji smrću, hitno, prije dva mjeseca i pod drugim identitetom, privatnim zrakoplovom prebačena na nepoznato mjesto na Floridi.

Vezani članci Maltezer Minnie Sretan završetak potrage za maltezerom, Minnie vraćena vlasnicima: "Djevojka nije znala čiji je, pa ga je odvela na sigurno" Tamara Ecclestone Krađa u Aleji milijardera: Dvije osobe optužene da su slavnoj bogatašici ukrale nakit vrijedan 50 milijuna funti

Manje je poznato da je Trouble do danas stekla mnoge neprijatelje zbog nesimpatične navike da grize gotovo sve one koji joj se približe. Zlobnici bi rekli da karakterom podsjeća na svoju gazdaricu Leonu koja je umrla u 87. godini.

John Codey, koji upravlja zakladom, za tv-mrežu CBS prošli je tjedan izjavio kako troškovi Troubleinog osiguranja, medicinske skrbi, obroka što ih priprema njezin osobni kuhar te troškovi koji se izdvajaju za njegu i šišanje godišnje iznose oko 300.000 dolara.

"Kraljica zlobe" kako su je rado nazivali u medijima,
poljsko-židovskog podrijetla i djevojačkog prezimena Rosenthal, Leona Helmsley je bila poznata i kao veliki mizantrop. Osamdesetih godina prošlog stoljeća našla se pred sudom zbog neplaćanja poreza na humanitarna davanja te se tada proslavila izjavom da "samo 'mali' ljudi plaćaju porez".

Veći dio svojeg bogatstva, koje se procjenjuje na pet milijardi
dolara, Helmsley je namijenila u humanitarne svrhe. Po pet je milijuna dolara ostavila bratu i dvama od četvero unuka. Dvoje ih je ostalo bez naslijeđa. No, dvoje sretnijih, novac će dobiti jedino pod uvjetom da jednom godišnje posjećuju grob svojeg oca, Leonina sina, koji je umro prije nekoliko godina. U oporuci je također napisala kako dvoje unuka nije dobilo ništa "iz njima dobro znanih razloga". 100.000 dolara ostavila je i svojem dugogodišnjem vozaču.

U oporuci je ova ekscentrična mizantropkinja napisala kako želi da Trouble, nakon smrti, bude pokopana između nje i njezina pokojnog supruga Harryja koji je umro 1997. Poslije Troubleine smrti, ostatak novca iz Zaklade za kućne ljubimce bit će podijeljen u humanitarne svrhe.