Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nepoznati kolekcionar potrošio je 15 milijuna dolara za kupnju kataloga svih pjesama legendarnog gitariste Jima Hendrixa, no obitelj pokojnog gitariste tvrdi da prava na pjesme, uključujući antologijske "Purple Haze" i "Voodoo Chile", i dalje pripadaju njima.


Prava na pjesme rock legende bile su u četvrtak stavljene na aukciju kao ostavština bivšeg Hendrixova menadžera Michael Frank Jeffreya. 

Vezani članci Slika nije dostupna Tisuće Poljaka gitarama jurišalo na Guinnesov rekord Slika nije dostupna VIDEO: Eksplicitni 'Sex Tape' Jimija Hendrixa izlazi na DVD-u

Organizatori aukcije nisu željeli otkriti tko je ponudio najveći
iznos, no glasnogovornik Hendrixove obitelji kazao je da je riječ o jednom od rođaka.

"Možete kupiti pravo da budete optuženi u parnici. Ako netko narušava naša prava, mi ćemo se s time suočiti", komentirao je aukciju Bob Merlis, glasnogovornik Experience Hendrix, tvrtke u vlasništvu obitelji Hendrix.

Po njegovim riječima, obitelj je prije aukcije upozorila da ostavština bivšeg Hendrixovog menadžera ne uključuje prava na pjesme.

"U prijašnjim sudskim postupcima, dokazano je i potvrđeno vlasništvo obitelji nad katalogom pjesama", kazao je glasnogovornik, dodavši kako je netko kupio ostavštinu bivšeg Hendrixova menadžera koja je prema dosadašnjim sudskim odlukama bezvrijedna.

Hendrix, čija je uspješna karijera završila 1970. kada je u Londonu umro zbog predoziranja drogom, stvorio je 60-ih godina prošlog stoljeća neizbrisivu glazbu na albumima kao što su "Electric Ladyland", "Axis: Bold As Love" i "Are You Experienced?". Njegov menadžer Michael Frank Jeffreya umro je tri godine kasnije.