Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka filmska zvijezda Richard Gere doputovao je iz Zagreba u Sarajevo gdje sljedećeg tjedna treba početi snimanje filma "Odmor u Bosni" u kojemu tumači glavnu ulogu.


Gere je u glavni grad Bosne i Hercegovine stigao posebnim zrakoplovom, a u zračnoj luci ga je, baš kao i u Zagrebu, dočkela velika skupina novinara no, američki se glumac ponovo držao krajnje rezervirano.

Vezani članci Koronavirus u Sarajevu Novi crni rekord unatoč strogim mjerama: Susjedi bilježe najveći broj zaraženih od izbijanja epidemije prosvjedi u BiH U jednom danu 73 preminule osobe: U BiH kritično u dva grada, pooštravaju se mjere i jačaju prosvjedi

"Pitajte me za nekoliko dana. Tek sam stigao...", kazao je Gere probijajući se iz aerodromske zgrade prema automobilu koji ga je potom uz policijsku pratnju odvezao prema gradu.

Richard Gere desetak će dana provesti u Sarajevu, a odsjest će  u iznajmljenoj vili u naselju Mejtaš.

Ostatak filmske ekipe koja broji više od 150 ljudi bit će smješten uglavnom po sarajevskim hotelima.

Richard Gere u novom filmu glumi američkoga novinara koji traga za najtraženijim haškim bjeguncem Radovanom Karadžićem. 

Novi film redatelja Richarda Sheparda, koji će se, osim u BiH, snimati i u Hrvatskoj, okupit će ekipu u kojoj će biti čak 160 ljudi, a zajedno s njima stižu i 23 kamiona natovarena opremom i scenografijom.

Dio regionalnog producentskog tima, uz zagrebački "Jadran Film", činit će sarajevski "Scoutfilm".