Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stradale stotine kuća

VIDEO Nastavlja se kaos na Kanarima zbog erupcije vulkana: Stanovnici pozvani da ne izlaze iz domova, lava se približava moru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službe za hitne slučajeve u ponedjeljak ujutro upozorile su stanovnike područja istočne obale španjolskog otoka La Palme da ne izlaze jer se lava iz vulkana Cumbre Vieja približava moru.

Lava bi u idućim satima mogla dospjeti do Atlantskog oceana, vjerojatno izazvati eksplozije i poslati oblake otrovnih plinova iznad otoka, upozorile su u ponedjeljak ujutro hitne službe Kanarskih otoka.

"Stanovništvo će morati slijediti smjernice vlasti i ostati u svojim domovima, zatvoriti vrata i prozore", objavile su službe na svom Twitter računu.

Ljudima u obalnim područjima San Borondon, Marina Alta i Baja i La Condesa naređeno je da se zatvore u kuće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Erumpira već danima Lava uništila gotovo 400 kuća, evakuirani stanovnici: Zbog erupcije vulkana na Kanarima prvi put otkazani letovi, odjekuju snažne eksplozije, oblak pepela prekrio grad

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna uništeno 166 kuća VIDEO Lava nastavlja izbijati iz vulkana na Kanarskim otocima, evakuirano još ljudi: "Lava je skrenula sa svoga puta prema moru"

Od 19. rujna kad je vulkan erumpirao, lava je prekrila više od 230 hektara zemljišta, progutavši stotine kuća, kao i škole, crkve, plantaže banana i kilometre cesta, a tisuće ljudi bile su prisiljene na evakuaciju. U erupciji nitko nije ozlijeđen.

Otok La Palma dio je Kanarskog otočja, a na njemu živi oko 83 tisuće ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene