Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva žrtva u 60 godina

Otkriveno tko je plivač kojega je rastrgao morski pas: Bio je strastveni ljubitelj oceana, razlog zašto je plivao na tom mjestu slama srca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkriveno je tko je plivač kojega je u srijedu rastrgao morski pas u moru u Sydneyju. Riječ je o 35-godišnjem mladiću koji se u trenutku napada pripremao za humanitarnu utrku u plivanju.

Strašna tragedija pogodila je Australiju u srijedu kada je morski pas rastrgao mladića na istoku Sydneyja.

Sada je otkriveno da je riječ o 35-godišnjem Simonu Nellistu, strastvenom ljubitelju oceana, piše Daily Mail. Tragedija je tim tužnija jer se mladić u trenutku napada morskog psa pripremao za humanitarnu utrku u plivanju koja se trebala održati ovog vikenda. Nakon njegove pogibije utrka je otkazana.

Simon je bio iskusni plivač i instruktor ronjenja, a u Australiju je došao živjeti iz Velike Britanije. Uskoro se trebao i oženiti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Užasni prizori Morski pas rastrgao plivača, svjedoci u šoku: ''Krikovi su mi probadali uši dok se krv dizala iz vode''

''Sve što je imalo veze sa Simonom imalo je veze i s oceanom. Vijest o smrti nas je snažno potresla jer je on bio osoba koja je zemlju činila ljepšim mjestom'', rekla je njegova shrvana prijateljica.

Njegovi profili na društvenim mrežama prepuni su fotografija oceana, a prije nekoliko mjeseci je i upozoravao na opasnost od morskih pasa. ''Mreže ne štite nikoga, a ubijaju mnogo bića u oceanu svake godine'', napisao je prije šest mjeseci.

Mladića je morski pas ubio samo 150 metara od plaže, a ovo je prvi napad morske nemani na ovom području u posljednjih 60 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene