Obavijesti Video Pretražite Navigacija
limitirana serija

FOTO Može jedan Merkel plišanac? Njemačka tvornica proizvodi medvjediće u čast kancelarke na odlasku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka tvornica igračaka Hermann-Spielwaren predstavila je plišanog medvjedića kreiranog u čast Angele Merkel, koja odlazi s funkcije kancelarke nakon 16 godina, piše njemački Bild.

Tvornica sa sjedištem u bavarskome gradu Coburgu predstavila je 40 centimetara dugačkog plišanog medvjedića koji podsjeća na kancelarku.

Pročitajte i ovo Angela Merkel O UKRAJINI Angela Merkel u prvom intervjuu nakon odlaska s vlasti: "Naravno da sam se pitala što smo krivo učinili" Angela Merkel - 1 Zaželjela mu sreću Oproštaj uz buket cvijeća: Olaf Scholz prisegnuo za novog kancelara, Angela Merkel oprostila se emotivnom porukom…

To se prvenstveno odnosi na njezinu frizuru, a medvjedićeve se šape mogu postaviti u legendarni položaj poznat kao 'Merkeličin romb'.

"Pokušavamo dočarati trenutke suvremene povijesti kroz plišane medvjediće u umjetničkom obliku", rekao je Martin Hermann, direktor jedne od najstarijih tvornica plišanih medvjedića u svijetu, prenosi njemački Bild.

Ta je tvornica također proizvela medvjedića koji podsjeća na bivšega američkog predsjednika Baracka Obamu, zatim jednog koji podsjeća na bivšega njemačkog kancelara Helmuta Schmidta ili onog koji podsjeća na britansku kraljicu Elizabetu II.

Hermann je rekao da će se sveukupno proizvesti svega 500 komada "plišanaca Merkel", a prodavat će se po cijeni od 189 eura.

Šesnaesti proizvedeni primjerak poklonit će se Angeli Merkel te će na taj način simbolično obilježiti njezinih 16 godina na kancelarskoj funkciji.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene