Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DVD Palilula Beograd

FOTO/VIDEO Hrabri i skromni heroji danima tragaju za Matejem, a gotovo nitko nije čuo za njih: "Ovaj posao nije igra''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobrovoljno vatrogasno društvo Palilula Beograd više je puta tragalo za nestalim osobama, a sada pomažu pronaći i Mateja Periša. Ističu da im je to hobi kojeg ozbiljno shvaćaju.

Vatrogasci iz DVD-a Palilula Beograd danima neumorno tragaju za nestalim 27-godišnjakom Matejem Perišem. Posljednji zadatak bio im je pretražiti obalu kod Nebojšine kule blizu ušća Save u Dunav.

"Mi smo pretraživali dio terena, odnosno dio obale kod ušća Save u Dunav, nismo ništa pronašli. Ovo nije prvi put da pomažemo prilikom traganja za nestalima, dosad smo tri puta bili angažirani u takvim akcijama", objasnio je za Novu.rs predsjednik Zoran Stojanovski.

"Ovo je za nas kao neki hobi, ovo čovjek zavoli. Ipak, taj posao nije igra. Ne može se postati vatrogasac preko noći, potrebne su godine iskustva. Kada krećemo na teren, svatko zna svoje mjesto i svoju ulogu. Pomagali smo i prilikom gašenja kineske robne kuće u Obrenovcu, ali i u gašanju kineskog trgovačkog centra u novobeogradskom Bloku 70", rekao je 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nije joj oduzeta putovnica Oglasio se otac Matejeve prijateljice: "Ona je jutros bila na razgovoru u policiji. Savjetovao sam joj da podnese tužbu..."

Pročitajte i ovo Potraga za Matejem Perišem - 4 17. DAN POTRAGE Policija prekršila zakon u potrazi za Matejem? Ribar koji je iz rijeke dosad spasio više od 30 ljudi: "Ako je stvarno bio u vodi..."

Na terenu nema razlike između profesionalnih vatrogasaca i njih - "DVD-ovaca", kako ih nazivaju. "Ima i teških trenutaka", dodao je.

Opremu za rad na terenu dobili su od MUP-a Srbije, ali sve troškove koje imaju plaćaju sami. "Kada smo išli u Obrenovac, na gašenje robne kuće, nas četvorica smo dali svatko po 500 dinara za gorivo. Hranu isto plaćamo sami, ali to nam je kao neki hobi, a svaki hobi košta", objasnio je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene