Policija u Srbiji, ilustracija
Policija u Srbiji, ilustracija Foto: M.M./ATAImages/Pixsell

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srbije reagiralo je na izjavu premijera Plenkovića priopćenjem. Podsjetimo, premijer je danas rekao da nije važno što je o istrazi rekao srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin te da njega samo zanima potpuna informacija o nestanku Mateja Periša.


Premijer Andrej Plenković danas je komentirao nestanak Mateja Periše.

"Poznajem oca, jako mi je žao. Bio sam u kontaktu s njim od prve sekunde." Zatim je rekao da "nije uopće bitno ono što je rekao gospodin Vulin" te da ga zanima jedino da dozna potpunu informaciju o nestanku.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srbije reagiralo je na izjavu premijera Plenkovića priopćenjem. 

"Povodom izjave hrvatskog premijera, iz MUP-a poručuju da nije važno što je rekao Aleksandar Vulin, ali što je rekao ministar policije Srbije, sumirajući rezultate istrage o nestanku Mateja Periše, je vrlo važno.

Svi policijski službenici Policijske uprave Beograda, kao i pripadnici riječne jedinice, ronioci Žandarmerije, UKP-a i svih ostalih poslova, ne tražeći godišnji odmor i radno vrijeme, daju sve od sebe da se problem nestanka riješi i da se sazna istina. To bismo učinili za svakog čovjeka, a jedino nas ne zanima državljanstvo ili nacija čovjeka kojeg tražimo.

Matej Periš, srpska policija Djevojka nestalog mladića o Matejevoj mami i njihovoj posljednjoj komunikaciji: "Poslala sam mu poruku s pitanjem je li sve u redu..."

Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša Matejev otac otkrio jednu stvar koja bi mogla biti važna za razrješenje misterija nestanka njegova sina

Plenković nema poštovanja prema radu srpske policije i to nas, nažalost, ne čudi niti iznenađuje. Pozivamo gospodina Plenkovića da pokaže poštovanje prema obitelji nestale osobe i da svojim besmislenim komentarima o nestanku mladića, gosta Beograda, ne ometa rad pripadnika MUP-a", naveli su u priopćenju. 

Više informacija o potrazi pogledajte OVDJE.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju