Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stiže i oluja

Istražitelji pronašli ozbiljne probleme: Evakuirana susjedna zgrada urušenog nebodera u Miamiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su u ruševinama zgrade na Floridi u petak pronađena još četiri tijela, čime se broj žrtva popeo na 22, lokalni dužnosnici naredili su evakuaciju susjednog rezidencijalnog kompleksa ocijenivši kako nije siguran za život.

Svim stanarima zgrade Crestview Towers rečeno je da se moraju hitno evakuirati nakon što su inženjeri utvrdili postojanje ozbiljnih problema s betonskom konstrukcijom i električnim instalacijama, rekao je gradski upravitelj za North Miami Beach Arthur Sorey.

Pročitajte i ovo Spasioci u ruševinama traže preživjele - 3 ne zna se koliko je zarobljenih VIDEO Urušio se neboder u kojem su uglavnom bili turisti: Spasioci u ruševinama traže preživjele Slika nije dostupna traga se za 99 ljudi Obitelj paragvajske prve dame nestala u urušavanju nebodera u Miamiju

Odluka o hitnoj evakuaciji donijeta je i zbog približavanja uragana Else, koji bi prema prognozama trebao pogoditi Floridu već u ponedjeljak. Sorey je upozorio kako vlasnici zgrade još nisu pokrenuli proces obnove potvrde o sigurnosti, obavezne za zgradu sagrađenu prije 40 godina.

"Odluku definitivno nije bilo lako donijeti. Ali to je jedino ispravno što možemo učiniti u ovome trenutku. Neizvjesno je što bi se moglo dogoditi kad nas pogodi oluja", napomenuo je.

Veći dio dvanaesterokatnice Champlain Towers South srušio se 24. lipnja u 1:20 za ponoći. Uz četiri nova tijela otkrivena u petak, stradalih u iznenadnom urušavanju 40 godina stare zgrade u Surfsideu do sada je ukupno 22, 126 se osoba još vode kao nestale, dok je 188 stanara zgrade spašeno.

Istražitelji još nisu utvrdili što je izazvalo urušavanje. Izvješće iz 2018. napravljeno radi obvezne obnove potvrde o sigurnosti utvrdilo je strukturne nedostatke, koji su sada u fokusu istrage. List USA Today, pozivajući se na dokument iz 2020. u posjedu člana obitelji jedne od žrtava, prenio je da se u izvješću upozorava na "neobične rezultate" testiranja dubine betona ispod bazena.

U travnju ove godine, predsjednik udruge stanara uputio je pismo svim stanarima u kojemu ih upozorava da je došlo do značajnog pogoršanja ozbiljnog oštećenja betona otkrivenog oko temelja zgrade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene