Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raste broj žrtava

Iz srušenog kompleksa u Miamiju izvučeno još jedno tijelo, 61 osoba se smatra nestalom: "Brojka nas je potresla"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedno tijelo je izvučeno iz ruševina zgrade u gradu Surfside nedaleko od Miami Beacha, pa broj poginulih sada iznosi 79 osoba, dok se 61 osoba i dalje vode kao nestale.

"Ovo je zapanjujući i potresan broj koji na sve nas utječe vrlo duboko", rekla je gradonačelnica Miami-Dadea Daniella Levine Cava na brifingu za novinare u petak.

Pročitajte i ovo Spasioci u ruševinama traže preživjele - 3 ne zna se koliko je zarobljenih VIDEO Urušio se neboder u kojem su uglavnom bili turisti: Spasioci u ruševinama traže preživjele Slika nije dostupna traga se za 99 ljudi Obitelj paragvajske prve dame nestala u urušavanju nebodera u Miamiju

Nakon što je danima trajala potraga za preživjelima, vlasti su donijele odluku o prekidu akcije pružanja pomoći. Više nisu u potrazi za preživjelima, već žrtvama.

Zgrada Champlain Towers South sa 130 stanova, od kojih je oko 80 imalo stanare, djelomično se srušila prije 15 dana, a nesreća se dogodila u dva sata ujutro.

Ostatak zgrade prije nekoliko dana je kontrolirano srušen. Još uvijek nije jasno zašto se zgrada koja je izgrađena 1981. godine urušila.

Brojni znanstvenici iz Nacionalnog instituta za standarde i tehnologiju (NIST) stigli su u Surfside kako bi potražili odgovore.

"NIST je postigao značajan napredak u označavanju i transportu dijelova forenzičkih dokaza s ruševina", dodala je gradonačelnica.

"Prikupili su više od 200 dokaza, a dio ih je poslan znanstvenicima iz laboratorija za mjerenje fizike u Washingtonu kako bi pomogli u analizi."

Čudo nakon 16 dana

Mačak Binx, čiji su vlasnici živjeli na 9. katu urušene stambene zgrade, pronađen je živ i zdrav nakon više od dva tjedna od tragedije. Pronašli su ga volonteri koji inače brinu za napuštene mačke na tom području, pojasnila je gradonačelnica Levine Cava. Binx je u petak vraćen obitelji.

"Drago mi je da će ovo malo čudo baciti barem malo svjetla na život obitelji koja pati", kazala je gradonačelnica, piše Miami Herald
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene