Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Boravi u Splitu

Bernardić o Škori: "Naš stav je jasan. Žena ima pravo na izbor. Takve izjave nas guraju u 19. stoljeće"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Davor Bernardić u Splitu se osvrnuo na najnovije istupe Miroslava Škore, a komentirao je i moguću koaliciju sa Željkom Kerumom.

Predsjednik SDP-a  i čelni čovjek Restart koalicije Davor Bernardić iz Splita je u subotu je komentirao izjavu Miroslava Škore koji je sinoć poručio da neki "mogu mahati prstima koliko hoće, ali kad oni dođu na vlast,da će dobiti po tim prstima"

Pročitajte i ovo Radovi u Vukovarskoj ulici u Splitu Krive građevinske radove FOTO Velika rupa u centru Splita: Građani strahuju od urušavanja žile kucavice grada Trgovački centar, ilustracija Najavio ministar Horvat Vlada predlaže da samo 14 nedjelja u godini budu radne: "Još ćemo definirati rad subotom"

"Naš stav je jasan. Žena ima pravo na izbor. Ima pravo odlučivati o svom reproduktivnom zdravlju. Takve izjave nas guraju u 19. stoljeće. Zato je dobro da smo donijeli Istanbulsku konvenciju", poručio je Bernardić. 

Na Peristilu je Restart koalicija održala skup na kojem je predstavila kandidate u 10. izbornoj jedinici.

"Danas sam sigurniji nego ikada da smo još jedan korak bliže pobjedi, i to zbog ljudi SDP-a i naše koalicije, zbog građana koji su u najtežim trenucima znali izabrati ono što je najbolje za Hrvatsku. Borba za građane je naša borba", poručio je Bernardić.

Osvrnuo na ponovnu pojavu koronavirusa i podsjetio da je SDP upozoravao na potencijalni rizik održavanja izbora, a da je Vlada donijela odluku i da je na njima odgovornost. Rekao kako se Hrvatska mora puno bolje organizirati, da bolnice moraju biti korona free zone, da se trebaju produžiti mjere za gospodarstvo kako bi se zaštitila radna mjesta te posebno treba zaštiti domove umirovljenika.  

Novinari su ga pitali bi li mogao koalirati sa Željkom Kerumom

"Teško mi je pojedinačno komentirati nezavisne liste. Ali generalno, koalirat ćemo sa svima koji priejđu izborni prag, a blizu su naših svjetonazora. Mi imamo principe. Principi su jednakost i sloboda. U Hrvatskoj ne smije biti važno jesi li gay ili straight, muškarac ili žena, Srbin ili Hrvat", kazao je. 

Rekao je da Split danas nije siguran grad te da je u zadnje tri godine u tom gradu bilo puno nasilja, ubojstava i droge te je najavio reformu pravosuđa u koje su građani izgubili povjerenje. 

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak podsjetio je kako je danas stogodišnjica atentata na Stjepana Radića, koji je bio jedan od prvih boraca za ženska prava.

"Što bi danas rekao Stjepan Radić da je živ na one koji bi ženama ukinuli prava? Drage žene, izađite na ove izbore, glasajte za našu koaliciju jer će vam ovo možda biti zadnji ako neki drugi dođu na vlast", rekao je Beljak. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene