Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temperature do 35 stupnjeva

Izdržite još danas! Temperature se penju i iznad 35 stupnjeva, ali uskoro nam stiže osvježenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još uvijek će biti sunčano i vruće, naime, posljednji dani sedmog mjeseca doista klimatološki spadaju u najstabilniji dio ljeta. Drugim riječima, vjerojatnost za stabilno vrijeme u ovom razdoblju, kad se gleda višegodišnji prosjek, zapravo je najveća.

To znači da je i godišnji odmor inače najsigurnije planirati upravo krajem srpnja. Ovo je i razdoblje s prosječno najvišim temperaturama u godini, no ove vrijednosti od 34, 35 stupnjeva kakve mjerimo posljednjih dana ipak su pet do otprilike sedam, čak osam stupnjeva iznad uobičajenih.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić - Topić - 1 LOŠE VRIJEME NIJE ALIBI Građansku dužnost želite obaviti bez kišobrana? Evo kada je najpovoljnije za otići na birališta Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje

Uglavnom suho, sunčano i stabilno vrijeme pratit će nas u četvrtak. Unatoč statističkim podacima, prema vikendu bit će nestabilnije.

Jutro u četvrtak bit će sunčano i toplo. Mirno, bez nekog značajnijeg vjetra, možda tek malo bure na obali. U unutrašnjosti će biti 20-ak stupnjeva, na Jadranu će biti i koji više.

Danju će većinom biti sunčano, vruće, mjestimice tek umjerena naoblaka. Temperatura će rasti poprilično iznad 30, a najčešće će se zaustaviti negdje oko 34, no mogla bi i do 35. I to je u hladu. Na suncu i vrućem asfaltu može biti i 10-ak stupnjeva više. Zato danju budite dobro hidrirani. Izlazite li, bočicu vode imajte uza se.

Isto vrijeme bit će i u Slavoniji i Baranji, sunčano i vruće – malo oblaka, bez vjetra te uz temperaturu 32 ili 33 stupnja. Nije kao na zapadu, no svejedno je prilično vruće.

Što se sunca i temperature tiče, neće mnogo drukčije biti ni na sjevernom Jadranu, a ni u gorskoj Hrvatskoj. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru prevladavat će sunčano, u zraku će biti barem 30-ak, 33, ponegdje i 34 ili 35 stupnjeva. Male su šanse za lokalne, kratkotrajne pljuskove u unutrašnjosti Istre te u Gorskom kotaru. Na moru će poslijepodne puhati zapadnjak i sjeverozapadnjak.

U Dalmaciji se nastavlja vedro, vruće i vrlo vruće vrijeme. Najviše vrijednosti temperature i u četvrtak su rezervirane za zaleđe i srednju Dalmaciju. Danju bi ovdje moglo biti i 37 stupnjeva, a obalu će poslijepodne rashlađivati ugodan maestral.

Temperatura mora uglavnom je između 24 i 26 stupnjeva, nešto je toplije na sjevernom Jadranu.
UV indeks će i u četvrtak, uz dosta sunca, u cijeloj zemlji biti vrlo visok.

Od petka i za vikend vrijeme će biti nestabilnije i manje vruće. Očekuju se lokalni pljuskovi, a nije isključena mogućnost ni grmljavinskog nevremena. Premda su neverini i nevrijeme za vikend izgledniji na Jadranu. Više oblaka bit će u subotu, a pljuskovi će, čini se, biti češći u nedjelju.

Na moru će u petak još prevladavati sunčano i uglavnom bez kiše, a od subote će i ovdje biti lokanih pljuskova i grmljavine. I to prvo na sjevernom dijelu. Okrenut će na jugo, koje će u nedjelju i pojačati. Bit će manje vruće, no uz povremene pljuskove i grmljavinu sve do ponedjeljka, kad bi se vrijeme ipak postupno trebalo početi stabilizirati.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene