Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Crveno upozorenje na toplinski val i dalje vrijedi, doznajte gdje se može očekivati osvježenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrućina se nastavlja, i to poglavito na Jadranu i predjelima uz Jadran, dok će u kopnenom dijelu idućih dan-dva ipak biti malo manje vruće zbog, između ostalog, promjenjive naoblake te pljuskova koji se očekuju. Zbog visokih temperatura najviša razina upozorenja na toplinski val, koju je izdao Državni hidrometeorolški zavod, stoji sve do kraja vikenda za Jadran, priobalje i cijelu Dalmaciju.

Pokoji pljusak u četvrtak može biti i mjestimice na obali, no doista rijetko, pa to neće previše utjecati na maksimalne temperature. Za vikend ponovno stabilnije, iako se pokoji pljusak na kontinentu i dalje ne može isključiti kao mogućnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Promjena vremena Pogledajte kada će se sve preokrenuti – zaspat ćemo u jednom godišnjem dobu, a probuditi se u drugom Slika nije dostupna Prolazno smirivanje vremena Početkom tjedna proljepšanje vremena, kasnije opet bura i snijeg

U polju smo izjednačenog ili malo povišenog tlaka kao i do sada, no u zraku ima i dosta vlage. U četvrtak će pritjecati, pa će atmosfera biti nestabilna uz dobre uvjete za pljuskove, osobito u poslijepodnevnim satima.

U četvrtak ujutro na kontinentu će biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. Već prijepodne u unutrašnjosti može biti pljuskova uz jači razvoj oblaka, osobito u istočnim krajevima. Na moru će puhati umjerena, na sjevernom dijelu i jaka bura, a podno Velebita ujutro može biti i olujnih udara. Ostaje vrlo toplo, a na Jadranu čak i neugodno toplo uz temperaturu od 24 do 28 stupnjeva Celzijevih, dok će se u kopnenom dijelu vrijednosti zadržati oko 20 stupnjeva. Jedino se u gorju očekuje ugodnije vrijeme, tek 15 ili 16 Celzijevih stupnjeva.

Poslijepodne u središnjim krajevima može biti pljuskova i grmljavine. Bit će i sunca i oblaka, a bit će vrlo toplo, no manje vruće nego dosad. Očekuje se oko 28 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu u četvrtak će biti nestabilnije, uz veću mogućnost za pljuskove koji bi, kao i i srijedu, lokalno mogli biti izraženiji. Vjetar slab, a temperatura će biti između 27 i 30 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj tijekom dana može biti pljuskova, a pokoji je moguć čak i na sjevernom Jadranu, osobito u unutrašnjosti Istre. Na moru će generalno biti više sunca i temperatura će svakako biti viša. Još uvijek zato stoji i najviša razina upozorenja na toplinski val jer temperatura ovdje može dosegnuti i 36 stupnjeva. U gorju će biti ugodnije, oko 26 stupnjeva Celzijevih. Na moru će i dalje puhati umjerena i jaka bura.

I u Dalmaciji će prevladavati sunčano i vruće. Poslijepodne je rijetko uz obalu ponegdje moguć kakav lokalni pljusak. Puhat će umjerena i jaka bura, koja će prema kraju dana slabjeti. Temperatura će se kretati većinom između 32 i 35 stupnjeva.

Temperatura mora je između 24 i 28 stupnjeva, a u srijedu je more najtoplije bilo u Puli, gdje je izmjereno 28, a u Krku i Splitu 27 stupnjeva

UV indeks zbog promjenjive naoblake tijekom dana u kopnenom će dijelu zemlje biti umjeren, a na većini Jadrana ipak visok ili vrlo visok.

U petak se još u unutrašnjosti očekuje promjenjivije vrijeme uz malu mogućnost za pljusak s grmljavinom, nakon čega slijedi ipak stabilnije vrijeme za vikend, kada se očekuje se više sunca, ali ponovno i temperatura preko 30 stupnjeva.

Na Jadranu će ovih dana prevladavati sunčano i vrlo vjerojatno podjednako vruće kao i dosad. Tek bi se rijetko moglo dogoditi da bude i nekakvog pljuska. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene