Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mogući umor i rastresenost

Dobre vijesti za ljubitelje kiše: Meteorolog otkriva kada nas očekuju jesenske oborine

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje u vremenskoj prognozi meteorologa Dnevnika Nove TV Darija Brzoje.

Kišoviti rujan još uvijek na neki način spašava sliku godišnje količine oborine, koje i dalje nedostaje. Ovaj tjedan zato nosi nekoliko dobrodošlih oborinskih epizoda. Kiše je mjestimice bilo i u ponedjeljak, no većina se ipak očekuje u onoj drugoj polovici, od sredine pa do kraja tjedna.


A nas u utorak čeka promjenjivo oblačno jutro, u unutrašnjosti ponegdje opet i maglovito. Isto tako, mjestimice je moguća i rosulja. Duž Jadrana postoji mogućnost za kratkotrajnu kišu, jedino na krajnjem jugu i poneki pljusak.

Vjetar u početku slab, na otvorenom moru sjeverozapadni. Prema sredini dana u gorskim krajevima zapuhat će jugozapadnjak, a na sjevernom Jadranu i južni vjetar. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 4 do 7, a na moru od 9 do 14 stupnjeva.

Uglavnom od sredine dana te poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj očekuju se i sunčana razdoblja. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, dok će temperatura biti od 11 do 14 stupnjeva. Južina može doprinijeti umoru i rastresenosti ako ste osjetljivi na promjene vremena, no sunce bi moglo ipak malo i ublažiti taj nepovoljan biometeorološki utjecaj.

I u Slavoniji i Baranji očekuju se sunčana razdoblja tijekom dana, no navečer će se ponovno skupljati oblaci. Temperatura maksimalno 14 stupnjeva, izvijestio je meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Pročitajte i ovo Dobra u Ogulinu KIŠA DILJEM ZEMLJE VIDEO Dobra u Ogulinu poplavila ulice, izlila se i Kupa kod Klanca. Za vrhunac vodenog vala priprema se i Karlovac

Na sjevernom Jadranu, a poglavito u gorskom području najveći dio dana zadržat će se promjenjivo oblačno. Na moru uglavnom ranije može biti nešto sunca, a tek prema večeri uz više oblaka povremeno ozbiljnija kiša, osobito navečer, i to će biti i najava kišovite srijede u većini zemlje. Puhat će umjeren jugozapadnjak i južni vjetar, prema večeri u jačanju. Temperatura od 10 do 13 u gorju te oko 17 na sjevernom Jadranu.

U Dalmaciji u utorak isto promjenjivo oblačno. Kiša, ako je bude, uglavnom slaba, i to najčešće u prvom dijelu dana, južnije. I ovdje će se jače naoblačiti kasnije, u noći na srijedu, kad će pomalo početi i kiša. U utorak bez nekog značajnijeg vjetra, jedan mirniji dan, prije nego što u srijedu zapuše jako jugo. Danju će biti toplo uz gotovo 20 stupnjeva.

U noći na srijedu jače naoblačenje stiže i u kopnene krajeve, potom kiša, koje će najviše biti poslijepodne i u noći na četvrtak. Zatim prolazno stabilnije, u četvrtak većinom suho, a kiša je ponovno izgledna u petak. Krajem tjedna bit će i hladnije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nove poplave u Australiji VIDEO Evakuirano predgrađe Melbournea: Očekuju se rekordne štete, a vodostaji nastavljaju rasti

Na Jadranu u srijedu promjenjivo oblačno s kišom, lokalno izraženijim pljuskovima te grmljavinom, pri čemu mjestimice oborina može biti i obilnija. U četvrtak prolazno sunčanije, dok su u petak ponovno izgledni mjestimični pljuskovi, na sjeveru izraženiji. U srijedu će puhati umjereno i jako jugo, u četvrtak prolazno bura, a onda potom ponovno jugo.

Zapravo, čini se da nas i za vikend očekuje još jedna, nova ciklona, koja bi donijela novu epizodu kiše. A uz dotok nešto hladnijeg zraka u gorju možda pritom bude i snijega. Detaljnije i svakako preciznije o vikendu donosimo u danima koji slijede.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene