Počela je sanacija velikog onečišćenja u moru kod Ližnjana, na jugu Istre. Kilometri obale mjestimično su zagađeni, djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije uzeli su uzorke mrlja. Što je dovelo do velikog onečišćenja na nekoliko lokacija, pokazat će istraga. More je onečišćeno ugljikovodicima.

Galerija Onečišćenje mora u Istri - 1 Onečišćenje mora u Istri - 2 Onečišćenje mora u Istri - 3 +0 Marko Ravnić

Započela je sanacija velikog onečišćenja u moru kod Ližnjana.

"Došli su profesionalci koji vode akciju čišćenja. Postavile su se brane u more da ne bi vjetar odnio što je stiglo na obalu. U daljnjim satima i danima ćemo provoditi akcije", kazao je za Dnevnik Nove TV načelnik općine Ližnjan Marko Ravnić.

Ližnjan onečišćenje mora 1 VIDEO/FOTO Ekološka katastrofa u Istri: Što to pluta površinom mora u poznatom turističkom odredištu?

Damir Pavičić ističe da je plan čišćenja sljedeći. "Nakon toga ćemo s cisternama uvući to onečišćenje u cisternu i probati maksimalno očistiti obale i plaže", zaključio je Pavičić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju