Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BRONCA ZLATNOG SJAJA

VELIKA FOTOGALERIJA Navijači slave veliku pobjedu Vatrenih diljem Hrvatske: Pogledajte reakcije i bakljadu

Hrvatska je s 2:1 pobijedila Maroko i osvojila brončanu medalju na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru. Navijači slave pobjedu Vatrenih diljem Hrvatske.

Tisuće navijača diljem Hrvatske slave pobjedu Vatrenih protiv Maroka na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru.

Građani Zagreba slave broncu hrvatskih reprezentativaca po cijelom gradu trubljenjem, pjesmom i vatrometima, a na središnjem zagrebačkom trgu, gdje se na velikom videozidu pratio prijenos utakmice s Marokom, ples i pjesma potrajat će do dugo u noć.

Vatreno u Zagrebu

Uživo s Trga bana Jelačića javio se reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

"Iako je više od sat vremena od završetka utakmice, više od tisuću navijača je ovdje. U Zagreb su stigli navijači iz svih krajeva Hrvatske, susjedne Bosne i Hercegovine. Sreli smo i Španjolce. Prava fešta! Neki navijači kažu da će ostati na Trgu i dočekati sutra reprezentaciju. Na glavnom zagrebačkom trgu neprestano se čuju topovski udari, tu je vatromet", izvijestio je Domagoj Mikić.

"Ne može bolje, odlično. Zasluženo. Svaka čast, ekipa", kazali su navijači s Trga bana Jelačića.

"Dečki su pokazali karakter i izdržali do kraja. Karma je pobijedila, bila je na našoj strani", dodali su.

Neopisivo u Osijeku 

Reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić javio se uživo iz Osijeka, gdje je razgovarao s bivšim Vatrenim Robertom Špeharom.

"Neopisivo. Ovo je neopisivo. Čestitke izborniku Daliću, reprezentaciji, napravili smo čudo. Igrali smo kako smo trebali igrati. Napravili smo velik rezultat i to je čudo. Mi smo najjači na svijetu. Ova bronca ima sjaj srebra iz Moskve. Finale se igra sutra, ali mi smo prvaci svijeta", istaknuo je Špehar.

U Dalmaciji nema spavanja

Slavi se u Slavoniji, ali i u Dalmaciji. Uživo iz Splita javio se reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

"Jedno je sigurno. Večeras spavanja nema. Tako i treba biti. Vatreni su napravili fantastičan uspjeh. Ovdje na Prokurativama veselje i fešta ne prestaju, navijači su oduševljeni osvajanjem bronce. Hrvatska reprezentacija pokazala je veliko srce i veliko zajedništvo na terenu. Osvajanje bronce Split je proslavio tako da su se palile bengalke, bio je veliki vatromet. U centru grada u jednom je trenutku bio i blokiran promet. Veselje će trajati do zore", izvijestio je Jurič.

Kako su ovu infarktnu utakmicu doživjeli u Zadru? Uživo iz Zadra javila se reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić.

"Zapravo više nikog nije briga za kidanje živaca s obzirom na to da imamo broncu u džepu. Čitav je promet stao, nema više ljudi na zadarskom adventu. Razbježali su se po kafićima i po cesti. Veliki kartonski Livaković na traktoru voza se na Zadarskom poluotoku. Vjerujem da će ovo potrajati do dugo u noć", izvijestila je Jurišić.

Noć za pamćenje u Rijeci

Kakve su poruke riječkih navijača, otkrila je uživo reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga.

"Poruke riječkih navijača su te da je ovo noć za pamćenje. Veselje je ono što se moglo vidjeti i čuti prvih sat vremena nakon ove povijesne utakmice i pobjede naših nogometaša. Euforija se iz ugostiteljskih objekata i nekih domova prelila na ulice i trgove u središtu grada. Trube automobili, palje se baklje, bilo je i kratkog vatrometa. Slavi svatko na svoj način. Od mnogih navijača moglo se čuti da im uopće nije žao što nismo ušli u finale jer i ova je bronca zlatnog sjaja. Ne sumnjamo da će veselje na ulicama u Rijeci potrajati do kasnih jutarnjih sati", izvijestila je Jusić Mezga.

Slavi se i u ostalim gradovima diljem zemlje. Pobjeda Vatrenih i osvajanje bronce slavi se i izvan granica Hrvatske - u Nizozemskoj.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene