Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sramotni čin

Vandali u Puli crvenom bojom išarali spomenike u Titovom parku: "Posebno je tužno što se u današnje vrijeme događaju ovakvi incidenti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči Dana antifašističke borbe, vandali su ponovno oskvrnuli spomenik palim borcima u Titovom parku u Puli. Crvenom bojom išarali su poprsja istarskim narodnim heroinama i herojima, javila je Istarska županija.

Crvenom bojom na spomeniku Titu nacrtano je slovo "U", a na spomeniku borcima narodno oslobodilačke borbe i žrtvama fašizma napisano je "Pavelićev park".

"Svjedočimo sramotnom činu već drugi put u posljednjih dvadeset dana i to nažalost na dan kada se diljem Istre i u cijeloj zemlji obilježava Dan antifašističke borbe. Devedesetih godina diljem Hrvatske je uništeno i oštećeno preko tri tisuće partizanskih spomenika, a mi u Istri smo tada očuvali svoje i zato je posebno tužno što se u današnje vrijeme događaju ovakvi incidenti", komentirao je istarski župan Boris Miletić najoštrije osudivši ovaj gnjusan čin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Važna obljetnica Znate li zašto obilježavamo Dan antifašističke borbe i što je toga dana osnovano u šumi kod Siska?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Detaljan vodič Pogledajte radno vrijeme trgovina na Dan antifašističke borbe

"Unatoč pokušajima oskvrnjivanja spomenika, Istra će ostati progresivna regija koja je svoj identitet baštini na antifašizmu, multikulturalnosti i toleranciji. Antifašizam je bio i ostao dio našeg identiteta i danas je jedan od najvažnijih stupova na kojima počiva i s kojim se diči suvremeno istarsko društvo", zaključio je istarski župan, priopćeno je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene