Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi izazov

Detalji iz života: Tko je Nataša Novaković, nova šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nataša Novaković nova je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Za predsjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa tajnim je glasovanjem u petak u Saboru izabrana Nataša Novaković. Oporba je bojkotirala glasovanje.

Pročitajte i ovo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa - Ilustracija - 1 Sukob interesa Nekim političarima su bili trn u oku, a sad kreću u škole: Zna se i tko je prvi na redu Slika nije dostupna Nisu dostavili dokumente Nema dokumentacije: Povjerenstvo neće pokrenuti postupak zbog slučaja Helsinki

Na čelo Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković dolazi s mjesta direktorice za radne odnose i ljudske potencijale u Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP).

Rođena je 1975. godine u Zagrebu, a završila je VII. gimnaziju te Pravni fakultet. Na Fakultetu političkih znanosti završila je magisterij te specijalistički studij za ljudske potencijale Zagrebačke škole ekonomije i managementa.

Nakon završenog Pravnog fakulteta radila je tri godine kao pripravnica u jednom zagrebačkom odvjetničkom uredu. U Uredu za socijalno partnerstvo bila je stručna suradnica za radno i socijalno zakonodavstvo do 2006. godine, kada se zapošljava u Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

Više je godina radila na poziciji pravne savjetnice glavnog direktora, da bi se potom specijalizirala samo za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala. Od 2013. godine bila je i koordinator inicijative Ujedinjenih naroda za društveno odgovorno poslovanje Global Compact lokalne mreže Hrvatska, kroz koji se angažirala na načelu antidiskriminacije i ekonomskog osnaživanja žena.

Članica je Upravnog odbora Hrvatske udruge žena u pravnoj profesijii gdje je angažirana na pitanjima rodne ravnopravnosti. 

Izjavila je da se na natječaj za Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa javila jer se dugo bavila područjem prava, etike i antikorupcije, a nakon deset godina rada u HUP-u zaželjela se novih izazova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene