Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Svi za Milu

Bandić najavio da će Zagreb uplatiti razliku potrebnu za Milino liječenje, ali ima jedan uvjet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teško bolesna djevojčica Mila, Hrvatsku je digla na noge. Do sada je za liječenje dvogodišnje djevojčice prikupljeno 1,5 milijuna dolara od potrebnih 2, 8. Donacije i dalje pristižu.

U humanitarnu akciju za spas Mile uključili su se brojni pojedinci diljem Hrvatske, kao i udruge, političke stranke i institucije.

Pročitajte i ovo Slike male Mile iz privatnog obiteljskog albuma (Foto: Dnevnik.hr) - 1 ''držimo se, borimo se'' Dirljivo obraćanje Miline majke: ''Ova lavina... Ovo je neizrecivo. Što su ljudi napravili, to je nešto predivno...'' Mila šalje pusu svojim pomagačima diljem Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) u utorak kreću na put Otac malene Mile za Dnevnik Nove TV: "Rekao sam joj da će putovati avionom, kuži ona da se nešto sprema, da je nešto dobro"

Osim građana u inicijativu za pomoć malenoj Mili uključile su se općine i gradovi diljem Hrvatske. Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel osobno je uplatio pomoć, a grad će ujutro uplatiti novac. To je učinila i općina Primošten, kao i grad Zagreb.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić rekao je kako bi - ako Vlada pokrene inicijativu s gradom Rijekom - uplatio cijelu razliku između prikupljenog i potrebnog novca za liječenje.

''Mislim da nema niti jedne humanitarne akcije u kojoj nije sudjelovao grad pa između ostalog i ja osobno tako da smo to učinili i ovaj puta'', kazao je Bandić.

Riječ je o prikupljanju sredstava za spas Mile Rončević, djevojčice kojoj je posljednja šansa skupo liječenje u SAD-u koje košta vrtoglavih 2,8 milijuna dolara.

Cijela Hrvatska odazvala se u rekordnom broju.

Brojni kafići diljem zemlje odriču se dijela profita za pomoć maloj Mili. Novac prikupljaju sportski klubovi, brojni sportaši, a među njima su i hrvatski reprezentativci, Luka Modrić, Ivan Rakitić i Ivan Perišić.

Mala Mila je iz Rijeke, pa je riječki kraj posebno angažiran u prikupljanju novca.

Na novouređenom košarkaškom igralištu na Zametu, večeras se organizira koncert lokalnih bendova, a sva sredstva bit će donirana obitelji male Mile.

Pomaže i HNK Rijeka, ali i ostali sportski klubovi.

I Crikvenica prikuplja novac i to tijekom večerašnje utakmice ŽRK Osijeka i Murvica u gradskoj dvorani Crikvenica gdje će biti postavljena kutija za malu Milu. Sredstva za liječenje prikupljaju se i u Karlobagu na Baškoj placi od 9 do 12 sati.

Brojni foto studiji diljem zemlje dosjetili su se kako pomoći, pa organiziraju humanitarna fotkanja, a novac će proslijediti obitelji.

Humanost nema granica, pa su se u akciju uključili i mostarski studenti. Od ponedjeljka, 1. travnja na ulazu Sveučilišta u Mostaru bit će postavljene kutije za dobrovoljne novčane donacije za liječenje djevojčice.

U akciju se uključio i Dragan Janković s filadelfijskom adresom koji pokušava stupiti u kontakt kako bi obitelji osigurao smještaj te ih dočekao na aerodromu.

Podatke o računu obitelji za uplatu možete pronaći ovdje.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene