Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSTALI BEZ UGOVORA

Pobuna ugostitelja u Splitu: Tvrde da im je zbog ovoga ugrožena iduća turistička sezona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Grada Splita ugostiteljima još uvijek nisu ponudili u zakup javne površine za iduću godinu, a kako je u najavi ukidanje dijela terasa, u velikoj neizvjesnosti planiraju iduću turističku sezonu.

Splitski ugostitelji bijesni su jer im još uvijek nisu ponuđeni novi ugovori o najmu javnih površina, a 2020. je pred vratima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Zoran Milanović u Splitu - 3 u Splitu FOTO Osvanuli uvredljivi grafiti na račun Milanovića: "Dođi u Split ako smiješ, ruska prostitutko"

"Dočekujemo je u velikoj neizvjesnosti. Većini, mislim, svi ugovori istječu s 31. 12. Još nitko nije kontaktirao s nama. Ne ide nam u prilog da se to odgađa i da ne znamo na čemu smo", iskazala je svoje nezadovoljstvo Jelena Tabak iz Udruženja ugostitelja Split.

To im, tvrde, ozbiljno otežava planiranje iduće sezone. Tabak tvrdi kako je planiranje kadra ionako problematično, a pogotovo sada kada moraju planirati financije i poslovanje a da ne znaju s kojim će prostornim kapacitetima raditi.

Dio njihovih kolega trgove zimi pretvara u skladišta. Situacija je to koju bi mogla riješiti nova odluka o komunalnom redu, još jedan dokument koji nikako da dođe na dnevni red.

"Ne samo da nema komunalnog reda nego još nema ni odgovora na primjedbe koje su građani slali na javno savjetovanje za komunalni red. Jedna situacija nekakvog legalnog kaosa", objašnjava problematiku Bojan Ivošević iz Dnevne doze splitskog nereda.

U ljetnim mjesecima cijela površina uz katedralu svetog Dujma prekrivena je stolovima i stolicama. Prema uputama konzervatora, tu površinu trebalo bi osloboditi od ugostiteljstva, no Grad još uvijek nije donio konačno odluku iako je zakonski rok prošao prije više od četiri mjeseca.

"To nikako nije dobro. Smatram, bez obzira na to što sam dio vladajuće koalicije, da ne mogu braniti nešto što je neobranjivo", rekao je predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić.

U redovima HDZ-a i Keruma nikako da dođu do kompromisnog rješenja. Stanišić tvrdi da su oni svakako za suživot i zaštitu ugostitelja, ali i kulturne baštine. "Gdje je taj suživot i gdje je ta granica, tu se razlikujemo malo od gradonačelnika", zaključio je.

Prvi čovjek Splita ne želi pred kamere. Najavljuje tek da će se na Gradskom vijeću o toj odluci raspravljati najranije krajem siječnja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene