Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priveli osumnjičene

Novi detalji napada u Uzdolju: Osumnjičeni skrivali lica od kamera, poznanici vrijeđali novinare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je završila kriminalističko istraživanje o napadu u Uzdolju 21. kolovoza. Priveli su ukupno 14 osoba, za petnaestom još tragaju.

Šime Pavić, voditelj Odjela općeg kriminaliteta u Službi kriminalističke policije ove Policijske uprave dao je izjavu o dovršenom kriminalističkom istraživanju vezano za događaj u Uzdolju od 21. kolovoza 2019.

Pročitajte i ovo Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji" Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!"

"Završili smo kriminilističko istraživanje. Sada smo priveli 10 osoba s područja Šibenika, Splita i Sinja, od 19 do 29 godina. Za još jednom osobom još tragamo, još je u bijegu", rekli su u policiji. 

Dodali su da su svi pripadnici navijačke skupine. 

Policija je završila kriminalističko istraživanje nad dvojicom 19-godišnjaka, 21-godišnjakom, četvoricom 23-godišnjaka i po dvojicom 25-godišnjaka i 29-godišnjaka zbog sumnje da su počinili kaznena djela nasilničkog ponašanja u vezi zločina iz mržnje, oštećenje tuđe stvari te da su nanijeli tjelesne ozljede na štetu 37-godišnje vlasnice ugostiteljskog objekta i još četiri osobe, od kojih jedna maloljetna osoba.

"Osumnjičeni su se, kao pripadnici jedne navijačke skupine iz Splita, 21. kolovoza ove godine s više osobnih vozila uputili prema mjestu Uzdolje kako bi otišli u ugostiteljski objekt, znajući da se u tom ugostiteljskom objektu prati nogometna utakmica Crvena zvezda - Young Boys. U ugostiteljskom objektu susreli su se s ranije prijavljenim, a došli su s namjerom nasilničkog ponašanja prema zatečenim osobama", rekli su u policiji. 

Nakon dolaska u Uzdolje parkirali su vozila uz cestu u blizini ugostiteljskog objekta. Jedan od osumnjičenih izašao je iz vozila i otišao pješice u navedeni kafić kako bi izvidio situaciju. Tamo se zadržao kraće vrijeme, a potom se vratio do osumnjičenih.

Zatim su se oko 22:15 autima dovezli ispred ugostiteljskog objekta u koji su ušli, zajedno s ranije prijavljenim, maskiranih lica s tzv. fantomkama, majicama i maramama. U rukama su nosili razne drvene i metalne predmete, dok su vozači ostali čekati u vozilima.

"Ulaskom u ugostiteljski objekt, zbog mržnje na nacionalnoj osnovi osumnjičeni su verbalno vrijeđali oštećenu vlasnicu objekta i zatečene goste, uništavajući inventar ugostiteljskog objekta palicama. Potom su palicama napali zatečene goste u objektu, zbog čega je njih petero lakše ozlijeđeno, među kojima i jedan maloljetnik", rekli su u policiji i dodali da je 10 osumnjičenih, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predano pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok će protiv jednog od osumnjičenih 19-godišnjaka biti podnesena kaznena prijava redovnim putem, jer su tijekom ovog kriminalističkog istraživanja prikupljene obavijesti i dokazi koji ga sumnjiče za ova kaznena djela.

Šibenska policija u četvrtak je privela novih deset od ukupno 14 osumnjičenih za napad na goste kafića u Uzdolju kod Knina, a u petak ujutro započelo je njihovo privođenje u Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

Svi osumnjičeni skrivali su lica, a branili su se šutnjom. No privođenje su pratili i građani, koji su pritom vrijeđali novinare. Kako doznajemo, riječ je o prijateljima i članovima obitelji osumnjičenih.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene