Obavijesti Video Pretražite Navigacija
o saborskom aktualcu

Plenković: "Tko se hoće igrati na toj razini, nek' se igra. Tko ne može, nek' radi nešto drugo''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Nastojimo nalaziti rješenja, a čuli ste i po tonu i po sadržaju pitanja da mnogi u oporbi u tim rješenjima traže probleme. To je sažetak ovog aktualnog prijepodneva", izjavio je premijer Andrej Plenković nakon saborskog aktualca rezimirajući pitanja koja su mu postavljena tijekom prijepodneva od strane oporbe.

Što se tiče stanja u oporbi, premijer je rekao da bi bilo dobro da imamo kvalitetniju oporbu.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Iz minute u minutu Hoće li pasti dogovor? Domovinski pokret pregovara s HDZ-om: "Sastavit ćemo Vladu vrlo brzo" Hrvatski sabor Ususret izborima Koalicijski partneri dogovorili raspuštanje Sabora: Doznajemo datum

Na pitanje, hoće li mu sada i Milanka Opačić podebljati većinu, nakon što je izašla iz SDP-a, premijer je rekao: "Vidjet ćemo".

Komentirao je i svoj stil komunikacije tijekom saborskog aktualca: "Ljudi misle da sam nervozan ili dobre volje, ali ja samo biram iz kataloga stilove komunikacije. Tko se hoće igrati na toj razini, nek' se igra. Tko ne može, nek' radi nešto drugo", kaže. Na pitanje kakva je oporba, odgovara: "Vidjeli ste". 

Komentirajući oštre riječi koje mu je tijekom današnje rasprave uputio zastupnik Mosta Miro Bulj, premijer kaže:"Most se sveo na ovu trojicu. Petrova, Grmoju i Bulja i malo se čudim ozbiljnim ljudima poput Dobrovića što s njima rade."

Komentirao je i zahtjeve dijela braniteljskih udruga da se u Saboru raspravlja o Miloradu Pupovcu, rekavši kako je stvar Sabora da određuje što će biti na dnevnom redu, no da takvih stvari nije bilo ni u komunizmu.

''Raspravljati o onome tko što misli, toga nije bilo niti u komunizmu“, rekao je premijer. 

Za prosvjed u Vukovaru kojeg organizira Ivan Penava i hoće li se prosvjedu pridružiti, rekao je: "Ma kakav prosvjed, prosvjed protiv koga? Da ja kao premijer prosvjedujem protiv institucija države? Vlada ima jasan stav da se ratni zločini trebaju istražiti zbog čega je i osnovana radna skupina. Jasno treba odvojiti te dvije teme, istraživanje zločina i onih koji zloupotrebaljavaju tu temu".

Nije želio reći na koga se odnosi njegov stav. Plenković je uvjeren da će koalicijski partneri podržati mirovinsku reformu. 

"To je ozbiljan velik poduhvat. Tražimo rješenje iz kojeg će biti veće mirovine, a da bude održivo za proračun. Održali smo obećanje i sad je šest posto veća mirovina nego prije početka rada ove Vlade", zaključio je.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene