Obavijesti Video Pretražite Navigacija
mini akcija i u drugim gradovima

"Potrubi za obrazovanje": Prosvjetari u kabanicama diljem Zagreba, trube su posebno glasne pred sjedištem HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diljem Hrvatske traje akcija ''Potrubi za obrazovanje''.

Učitelji i članovi sindikata s transparentima stoje na najfrekventnijim prometnicama. Posebno su aktivni u Zagrebu, gdje im je cilj ukazati na svoj problem članovima Europske pučke stranke koji gostuju na summitu u Areni Zagreb.

Vozači su trubili u Šibeniku

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEMA UZMAKA Štrajk ide dalje, Mihalinec poručuje: "Nećemo posustati. Predsjednik Vlade ponaša se kao da nas nema, njemu je sutra veliki događaj" Slika nije dostupna Mihalinec za Dnevnik Nove TV Šef sindikata otkrio što planiraju na sutrašnjem skupu

Osobito glasne bile su trube automobila ispred središnjice HDZ-a na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma. Oglasili su se vozači i u drugim hrvatskim gradovima i time podržali prosvjetare u njihovoj borbi za veće koeficijente.

Trube su se čule u Karlovcu

"Ovo jasno pokazuje što građani misle, to smo i očekivali, ne odustajemo i nastavljamo svoju borbu", kazala je jedna od sudionica akcije. Poduprli su ih i građani. "U svakom slučaju ih podupirem zato što mislim da su malo plaćeni. Nadam se da će to što prije riješiti u korist prosvjetnih radnika", kazala je prolaznica.

Trubilo se u Puli

Akcija je najavljena u utorak, na dan kada počinje Kongres pučana u Zagrebu. Prosvjetari su pokrili cijelu trasu puta od Sheratona do Arene, na svakom su izlazu s transparentima kao i na Trgu žrtava fašizma pred sjedištem HDZ-a. Također, akcija je održana u svim gradovima gdje su članovi Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

Glasni su bili i vozači u Zagrebu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene