Štrajku se u utorak u Primorsko-goranskoj županiji odazvalo 86 posto zaposlenih u srednjim, odnosno 95 posto u osnovnim školama, dok je odaziv u Zadarskoj županiji 84 odnosno 91 posto, izvijestili su čelnici školskih sindikata uoči sastanka s Vladom rekavši da štrajk ne jenjava.

Galerija


Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i Sanja Šprem iz Sindikata hrvatskih učitelja u utorak su u Ministarstvu znanosti i obrazovanja nastavili razgovore s predstavnicima Vlade.

Vezani članci Sindikati na konferenciji nakon postignutog dogovora s Vladom (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) - 1 Mihalinec pokazao tablicu: Sindikalni čelnik čitao obračune plaća onih ''koji nisu dobili ništa jer su izdani'' Branimir Mihalinec (Foto: Dnevnik.hr) Mihalinec i Šprem o kritikama da su izigrali nenastavno osoblje: "Prvo ljudi moraju vidjeti što je ispregovarano i kakve su plaće"

Uoči sastanka s ministricom obrazovanja Blaženkom Divjak i ministrom rada i mirovinskog sustava Josipom Aladrovićem, izvijestili su da odaziv zaposlenika 18. dana štrajka ne jenjava. Mihalinec je rekao da je sindikat analizirao zašto je postotak odaziva u srednjim školama manji nego u osvnovnim.

"Imamo učeničke domove koji i za vrijeme štrajka moraju obavljati uslugu pripreme hrane učenicima", objasnio je Mihalinec.

Sindikati su najavili kako će na sastanku s ministrima ponoviti svoje zahtjeve za povećanjem koeficijenta složenosti poslova za 6,11 posto te da će sindikalna bitka nastaviti sutra na Markovu trgu, gdje će se održati prosvjed "6. 11. za 6,11 posto".

Prema najavi, sutra se štrajka u svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj, a štrajku se pridružuje i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja. (Hina)