Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra prosvjed na Markovu trgu

Štrajk u školama ide dalje, sutra im se pridružuju i fakulteti: Sindikati nastavljaju pregovore s ministrima

Sanja Šprem i Branimir Mihalinec (Foto: Dnevnik.hr)
Sanja Šprem i Branimir Mihalinec (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Sanja Šprem i Branimir Mihalinec (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Štrajku se u utorak u Primorsko-goranskoj županiji odazvalo 86 posto zaposlenih u srednjim, odnosno 95 posto u osnovnim školama, dok je odaziv u Zadarskoj županiji 84 odnosno 91 posto, izvijestili su čelnici školskih sindikata uoči sastanka s Vladom rekavši da štrajk ne jenjava.

Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i Sanja Šprem iz Sindikata hrvatskih učitelja u utorak su u Ministarstvu znanosti i obrazovanja nastavili razgovore s predstavnicima Vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odlučno rekli "ne" Prosvjetari ogromnom većinom odbili ponudu Vlade: "Štrajk ide dalje punom snagom!" Branimir Mihalinec (Foto: Dnevnik.hr) otkrili i kakvo "iznenađenje" pripremaju Sindikati objavili u kojim županijama sutra neće biti nastave. U osnovnim školama gdje se danas štrajka odaziv je 99,23 posto

Uoči sastanka s ministricom obrazovanja Blaženkom Divjak i ministrom rada i mirovinskog sustava Josipom Aladrovićem, izvijestili su da odaziv zaposlenika 18. dana štrajka ne jenjava. Mihalinec je rekao da je sindikat analizirao zašto je postotak odaziva u srednjim školama manji nego u osvnovnim.

"Imamo učeničke domove koji i za vrijeme štrajka moraju obavljati uslugu pripreme hrane učenicima", objasnio je Mihalinec.

Sindikati su najavili kako će na sastanku s ministrima ponoviti svoje zahtjeve za povećanjem koeficijenta složenosti poslova za 6,11 posto te da će sindikalna bitka nastaviti sutra na Markovu trgu, gdje će se održati prosvjed "6. 11. za 6,11 posto".

Prema najavi, sutra se štrajka u svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj, a štrajku se pridružuje i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene