Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izviđačka letjelica

VIDEO U Zagrebu se srušio dron Tu-141? Pogledajte detalje o toj letjelici i kako izgleda lansiranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Navodno je objekt koji se srušio u Zagrebu u četvrtak navečer ukrajinski izviđački dron.

U Zagrebu se u četvrtak navečer srušio objekt za koji se, prema trenutnim informacijama, pretpostavlja da je ukrajinski izviđački dron Tu-141 Striž.

Stručnjak za vojnu avijaciju Tyler Rogoway napisao je za The Drive da vjeruje da se radi o izviđačkom dronu koji izgleda kao raketa. 

"Prilično fascinantan komad iz sovjetske ere. No, Ukrajinci su je unaprijedili tijekom ruskog osvajanja Krima 2014. godine. Realno, ova letjelica je više krstareća raketa nego tradicionalna bespilotna letjelica. Lansira se iz prikolice, ruta se unaprijed odredi i služi za skupljanje obavještajnih podataka i snimanje", naveo je.

Tu-141 ima domet od oko 650 milja, a dizajniran je za obavljanje izviđačke misije na dubini od nekoliko stotina kilometara od linija fronte transzvučnim brzinama. Na sebi može nositi niz korisnih tereta, uključujući filmske kamere, infracrvene uređaje za snimanje, EO snimače i radare za snimanje, navodi se na stranici Military history.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Zagrebu uznemirila građane - 2 Panika u Zagrebu VELIKA GALERIJA Pogledajte prizore nakon snažne eksplozije u Zagrebu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna oštećeni automobili Policiji trebalo čak četiri sata da se oglasi o eksploziji u Zagrebu: Uputili posebno upozorenje građanima

Dron je bio u sovjetskoj službi od 1979. do 1989., uglavnom na zapadnim granicama Sovjetskog Saveza. Od općih karakteristika, duljine je 14,33 metra s rasponom krila od 3,88 metra i visine od 2,44 metra.

Više o slučaju pada objekta pročitajte >>OVDJE.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene