Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jednog teško ranio

Objavljeni detalji napada na Markovu trgu: Napadač zapucao prema trojici policajaca, samo jedan uzvratio vatru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je objavila detalje očevida na Markovu trgu nakon napada na policajca u ponedjeljak ujutro.

Zagrebačka je policija objavila detalje očevida obavljenog nakon pucnjave na Markovu trgu u kojoj je 22-godišnji mladić iz Kutine teško ranio policajca, a zatim presudio i sebi.

Policija je očevid obavila na tri lokacije u Zagrebu, i to na Trgu svetog Marka, u Ulici Jabukovac te Ulici Dubravkin put.

Napadač je u ponedjeljak oko 8 sati došao na Trg svetog Marka te iz automatskog oružja prema trojici policajaca ispalio više hitaca i teško ranio 31-godišnjeg policijskog službenika.

Jedan policajac zapucao

Dio hitaca ispalio je i u smjeru objekata na toj adresi, pa je oštećena fasada, a nitko od ljudi koji su bili u zgradi Vlade nije ozlijeđen, priopćila je policija.

Jedan od policajaca iz službenog vatrenog oružja prema napadaču je ispalio nekoliko hitaca, nakon čega se 22-godišnjak dao u bijeg.

Pola sata nakon toga policija je zaprimila dojavu da u Ulici Jabukovac leži tijelo muškarca koji je najvjerojatnije počinio samoubojstvo vatrenim oružjem.

Policija je odmah utvrdila da najvjerojatnije riječ o napadaču s Markova trga. Pored tijela pronađeno je vatreno oružje kojim je, sumnja se, počinio samoubojstvo.

Pušku ostavio u travi

Na trećoj lokaciji, u Ulici Dubravkin put, pronađeno je automatsko oružje koje je napadač bacio na travu. Policija sumnja na to da je riječ puški kojom je izrešetao policajca na Markovu trgu.

Policija je u ponedjeljak u popodnevnim satima, po nalogu suda, na dvije adrese u mjestu Kletište i na jednoj adresi u mjestu Krajiška Kutinica na području Kutine, pretražila dom i druge prostorije 59-godišnjeg muškarca, napadačeva oca.

Pročitajte i ovo Napadač na policajca pred Vladom SASLUŠAN U DRŽAVNOM ODVJETNIŠTVU Nije zatražen istražni zatvor: Otac napadača s Markova trga pušten je da se brani sa slobode

Pročitajte i ovo Pucnjava na Markovu trgu Pucnjava šokirala Hrvatsku Završila višesatna operacija ranjenog policajca: "Stabilno je. Ako oporavak bude očekivan, vrlo brzo će na noge". Počeo pretres obiteljske kuće napadača

Na jednoj od adresa u Kletištu pronađene su dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačem, kao i 1169 komada raznog streljiva.

Zbog nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari otac napadača je uhićen i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene