Obavijesti Video Pretražite Navigacija
isplaćene plaće radnicima

Nova financijska injekcija za splitski škver: HBOR odobrio Brodosplitu 250 milijuna kuna kredita

Veliki kredit HBOR je odobrio splitskom škveru i to u iznosu od čak 250 milijuna kuna. Uprava se hvali isplatom plaća koje se dogodilo tek na kraju prošlog mjeseca. Dok i dalje ima tvrtki koje su u blokadi i za koje se predlaže stečaj.

HBOR je društvu Brodosplit d.d. odobrio kredit u iznosu od 250 milijuna kuna za financiranje obrtnih sredstava. Detalje posla sa škverom ne žele otkriti, pravdajući se bankovnom tajnom. Brodosplit je radnicima plaće za svibanj isplatio krajem prošlog tjedna, što su potvrdili na svojoj web stranici. Ali, neke tvrtke kćeri su i dalje blokirane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna razgovori u tijeku Nastavlja se trakavica s Brodosplitom, ministar demantirao Debeljaka: "Nije nikakav dogovor postignut, situacija je složena" Provjereno: Brodosplit - 6 Što se događa u Brodosplitu Država ulupala puste milijune, vlasnik najavio procvat, a radnici ne dobivaju svoje plaće: "A di su novci?"

"Prema podacima koje nam je dostavila FINA osam tvrtki kćeri splitskog škvera i danas je u blokadi. S druge strane Trgovački sud u Splitu potvrdio nam je kako je prijedlog za otvaranje stečajnog postupka zatražen na ukupno deset društava škvera", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Prošli mjesec blokirane su bile 24 tvrtke, a za osam je tražen stečaj. Vlasnik škvera tada je govorio: "Nikad nismo stavili ni jednu svoju firmu u tečaj. Tako i u ovim firmama koje imaju par promila našeg duga, trebamo im posuditi i riješiti taj dio da krenu. Naša odluka je da zadržimo svih 2000 ljudi i do kraja 6. mjeseca riješimo im dugove", kazao je Tomislav Debeljak

A kako bi očuvali radna mjesta, državna ruka je i tu uskočila.

"Kada govorimo o tvrtci Brodosplit d.d iz Splita oni su koristili za prošlu godinu očuvanje radnih mjesta u razdoblju ožujak-svibanj na razini oko 18 milijuna kuna", kazao je Ante Lončar iz HZZ-a.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene