Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro štrajk?

Nema plaće za radnike Uljanik grupe, sutra Skupština dioničara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novac za plaće radnika Uljanika i 3. maja nije osiguran od strane Uprave poduzeća i danas, kada je krajnji rok za isplatu, neće stići na račune škverana.

Sindikati najavljuju da će nakon obaveznog petodnevnog mirenja krenuti u štrajk. Kanadski brodar najavio je otkazivanje narudžbi za 4 broda, a sam Uljanik raskinuo je jednostrano ugovor sa singapurskim naručiteljem zbog neisupnjavanja obveza od strane brodovlasnika.

Pročitajte i ovo Prosvjed prosvjetara - 3 Borba za život ''Uredba o plaćama nije pravedna'', upozoravaju prosvjetari, ali odgovor Vlade neće im se svidjeti Ljilja Geić, predstavnica radnika Brodotrogira Borba za radnička prava Radnici trogirskog brodogradilišta kreću u prosvjed, dio ih sedam mjeseci nije dobilo pravu plaću: "Trogir bez brodogradnje će biti mrtav grad"

Sutra se u Puli održava skupština dioničara na kojoj bi trebao biti izabran novi nadzorni odbor i uprava. Juraj Šoljić, predsjednik Sindikalnog odbora "3. maja" zamolio je dioničare Uljanika da dođu sutra na skupštinu, kako bi si izabrali Nadzorni odbor, koji bi, trebao štititi interese bdodogradilišta. "Mi smo u takozvanoj talačkoj krizi jer se 3. maj drži trenutno kao taoc ovih odnosa između Uljanika, Vlade i Europske komisije“, rekao je Šoljić.

Država više ne smije pomagati toj tvrtki, rekao je ministar gospodarstva Darko Horvat jer, po njegovim riječima, to može samo naštetiti planu restrukturiranja o kojem odlučuje Bruxelles.

"Plaću, ne samo za Uljanik, već i za ijedno drugo trgovačko društvo koje se nalazi u poteškoćama ne osigurava i ne može dati Vlada kroz državni proračun. Takve uvjete smo ispucali, dakle iskoristili smo gotovo pa sve legitimne metode kroz koje se država može razno raznim garancijama uključiti u isplatu i osiguranje plaće“, izjavio je Horvat.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene