Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Vježba na Cresu

Pogledajte galeriju prve međunarodne vježbe gašenja šumskih požara u EU-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Cresu traje prva međunarodna vježba gašenja šumskih požara u EU.

Izborom Hrvatske za domaćina međunarodne vatrogasne vježbe Europska komisija je iskazala veliko priznanje hrvatskoj vatrogasnoj organizaciji te solidarnosti Hrvatske prema zemljama pogođenim požarima, suglasili su se u ponedjeljak premijer Andrej Plenković i europski povjerenik za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama Christos Stylianides.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Helikopter nadlijeće Buzin Nebo iznad Zagreba Dijelom grada nadlijeću helikopteri i policija, u sve su uključeni Amerikanci: Doznajemo o čemu se radi

Stylianides boravi u Hrvatskoj u povodu vatrogasne vježbe "MODEX CRES 2019“ na otoku Cresu od 7. do 10. travnja na kojoj sudjeluje više od 300 sudionika iz 10-ak europskih zemalja.

To je prva međunarodna vježba gašenja šumskih požara u povijesti EU-a i dio je aktivnosti Mehanizma civilne zaštite Unije čija je svrha unaprijediti suradnju država članica u intervencijama u slučajevima prirodnih katastrofa te tehnoloških i ekoloških incidenata velikih razmjera.

U vježbi na Cresu sudjeluju vatrogasci iz Hrvatske, Grčke, Španjolske, Francuske, Austrije, Rumunjske, Italije i Bugarske. Plenković je podsjetio da su hrvatske vatrogasne postrojbe i oprema gasili požare u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Grčkoj, Italiji, Izraelu, Portugalu i Sjevernoj Makedoniji.

Dodao je da s jednakom predanošću i solidarnošću Hrvatska čuva i vanjsku granicu EU-a, sprječava nezakonite migracije te ispunjava uvjete za ulazak u Schengenski prostor, što je, uz ulazak u europodručje, sljedeći strateški cilj u okviru članstva u EU-u, stoji u vladinu priopćenju. (Hina)

Aktualno Zagrebačka policija za utorak i srijedu najavila zastoje i gužve: Provjerite koje biste pravce trebali izbjegavati Preporučeni pravci kretanja (Foto: PUZ) Preporučeni pravci kretanja (Foto: PUZ) Foto: PUZ Preporučeni pravci kretanja (Foto: PUZ) Preporučeni pravci kretanja (Foto: PUZ) Foto: PUZ +0 PUZ, preporučeni pravci (Foto: PUZ) Hrvatska Zagrebačka policija za utorak i srijedu najavila zastoje i gužve: Provjerite koje biste pravce trebali izbjegavati 1/3 >>
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene