Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedinstvene plaže...

Ovo je RAJ za domaće i strane turiste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bol na Braču godinama pobire nagrade kao najbolje turističko mjesto u Hrvatskoj. To ne čudi kada se zna za jedinstvenu plažu zvanu Zlatni rat. Međutim, prednost nije samo plaža na Braču!

Tisuću metara dug šljunčani rt, Jadranski fenomen, te čisto i prozirno more. Ovo je raj za domaće i strane turiste. 'Najbolja plaža u Hrvatskoj', kaže turist iz Poljske. 'Plaža je odlična, sve je super, kafici također', komentira Marija iz Beograda.
'Lijepo, lijepo, malo hladna voda, ali u sve u svemu super', kaže turist Marko.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prosvjed zbog koncesije Bauk: Začudilo bi me da Ževrnja ostane župan Slika nije dostupna Izabrali turisti FOTO Hrvatska plaža među 3 NAJLJEPŠE u Europi

Ni ne čudi stoga što su svi hoteli ovdje potpuno popunjeni. Gosti dolaze iz svih krajeva svijeta, a najviše iz Europe. 'Osjetan je porast online bukinga što je normalno, informatika je daleko otišla tako da se tu osjeti jedan bitan porast onih koji bukiraju preko interneta', objašnjava direktorica hotela, Nada Orehovac.

Od hrane se najviše traži domaća svježa hrana. 'Oni uvijek kažu da su došli da uživati u našim specijalitetima. Od svega, naravno da su najviše oduševljeni ribom i mesom', komentira šefica kuhinje, Dragica Botica. Turisti su iznenađeni i prošlošću otoka. Najviše višestoljetnom tradicijom dobrog vina koje nastaje u našoj vinariji koja osvaja nagrade već niz godina. 'To je višestoljetna tradicija vinogradarstva i proizvodnja vina što dokazuju medalje iz 1867. godine', govori direktor vinarije, Jakša Marinković.

>> VIDEO Biste li ovome uspjeli ODOLJETI ...

Turistički rezultati ove godine su rekordni. Prvi put nakon 25 godina Bol doseže brojku od preko pola milijuna noćenja. 'Došlo je i do promjene strukture gostiju na bolje. Iza Austrijanaca koji su tradicionalno prvi, visoko drugi na ljestvici su Norvežani i Šveđani', kaže direktor TZ Bola, Markito Marinković.

Prekrasna slika ovog jadranskog bisera bit će kompletna kad se riješi problem nekad čuvenog hotela Bijela kuća koji od 1991. ne prima goste već devastiran propada. A može imati 400 kreveta te dodatnih 40 tisuća noćenja

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene