Obavijesti Video Pretražite Navigacija
5 kg u mjesec dana

Uz pomoć sablje 'kažnjavaju' kilograme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Japanu je sve popularnija gimnastika s katanom odnosno japanskom sabljom. Žene samuraji čeličnom voljom u mjesec dana skidaju i do pet kilograma.

U feudalnom Japanu sablja je bila rezervirana za samuraje koji su sjekli neprijatelje, dok danas služi za skidanje suvišnih kilograma i uklanjanje stresa, prema novom konceptu aerobika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Racija Velika akcija: 300 policajaca upalo u centar za ilegalne migrante, poznato što su tražili Velike štete nakon jučerašnjeg nevremena Šteta oko 100 tisuća eura Nakon snažnog nevremena u Rapcu: "Naši radnici su zajedno s gostima doslovce iz vode vadili četvero djece"

Kako bi izbjegli da se seansa gimnastike ne pretvori u krvavu kupku, sječiva su napravljena od drva prekrivena poliuteranskom pjenom, ali zato sudionice imaju čeličnu volju: njihov je cilj izgubiti do pet kilograma u mjesec dana. Uspjeh 'Samurajskog kampa' koji se poklapa s obnovom zanimanja za vrline ratnika srednjovjekovnog Japana, iznenadio je čak i njegovog izumitelja Takafujija Ukona (31), koreografa, plesača i stručnjaka za fitnes.

Kad je uveo katanu (japansku sablju) na tečajeve gimnastike prošle godine, ciljao je prvenstveno na mušku klijentelu. 'Mislio sam da je sablja rezervirana za muškarca a lepeza za žene', objašnjava on. Desilo se suprotno: više od 100 žena već se upisalo na tečaj po cijeni od 2000 jena (16 eura) na sat. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene