Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razvija se s vremenom

U dogovorenim brakovima prije će se razviti trajna ljubav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dogovorenim brakovima prije će se razviti trajna ljubav nego u onima sklopljenim iz strasti, tvrde stručnjaci.

Oni kojima netko drugi odredi osobu s kojom će sklopiti brak s vremenom počinju osjećati ljubav, dok u 'normalnim' brakovima s vremenom dolazi do opadanja ljubavi. Nakon deset godina u dogovorenim brakovima veza među partnerima je čak dvostruko jača.

Pročitajte i ovo Provjereno: Hajrudin Veletovac Ljubavna priča Već 13 godina brine za suprugu, a njihova priča vraća nadu u ljubav: "To nije žrtva. Žrtva je nešto drugo" Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude''

Stručnjaci za veze tvrde kako se to događa jer su odabrani partneri pomno birani, piše Daily Mail. Oni pak koji se žene iz ljubavi najčešće su zaslijepljeni strašću i predvide važne detalje kao što je kompatibilnost u interesima i ciljevima ili slaganje s partnerovom obitelji.

Doktor Robert Epstein, znanstvenik s Harvarda, osam je godina proučavao dogovorene brakove. Intervjuirao je više od sto parova u dogovorenim brakovima.

>> Ugovorili joj brak u Pakistanu pa pobjegla od kuće

'Na Zapadu planiramo naše obrazovanje, karijeru i financije, ali nam se ne sviđa ideja planiranja ljubavi. Ne zagovaram dogovorene brakove, ali mislim da možemo puno toga od njih naučiti. Trebamo početi razlikovati požudu od ljubavi. Na Zapadu ljudi iz braka lako izlaze, dok je u dogovorenim brakovima važna odanost ', pojasnio je Epstein.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene